Haberler

Atırau: Kazakistan'da Kazak ve Türk İşçiler Arasındaki Kavga

Kazakistan'ın Atırau Vilayetinde, Kazak ve Türk İşçiler Arasında Yemek Sırası Yüzünden Dün Çıkan Kavgada 140 Kişi Yaralandı.

Kazakistan'ın Atırau vilayetinde, Kazak ve Türk işçiler arasında yemek sırası yüzünden dün çıkan kavgada 140 kişi yaralandı.

Atırau vilayeti Jılıoy İlçesi Savcılığı, Tengiz petrol yatakları bölgesinde Tengiz Chevroil JV Limited Şirketi'ne ait bir müteahhitlik-inşaat alanında çalışan Kazak ve Türk işçiler arasında çıkan kavga sebebiyle 140 işçinin yaralandığını açıkladı. Atırau Savcılığı'nın verdiği bilgiye göre, tartışma mola sırasında yemekhanede başladı, daha sonra toplu kavgaya dönüştü. Savcılığın tahminine göre kavga, bir Kazak işçinin öğle yemeğini sıraya girmeden almak istemesi, buna Türk işçilerin itirazı ile başladı. Daha sonra yatakhaneye giden Kazak işçinin 400 Kazak işçiyle beraber geri döndüğü ve 140 kişinin yaralanmasına sebep olan kavgayı başlattığı düşünülüyor. Yaralananlardan 8'inin hastaneye kaldırıldığını belirten yetkililer, kavga esnasında birkaç araç ve içinde özel iş kıyafetlerinin bulunduğu konteynırların yandığını kaydetti.

Kavganın çıkış sebebini tespit etmek için Tengizde Atırau Başsavcı Yardımcısı Habibulla Kasımovun başkanlığında acil soruşturma komisyonu kuruldu.

Bu arada, Türkiye'nin Kazakistan Büyükelçiliği'nden bir heyetin bölgeye doğru yola çıktığı bildirildi.

Daha önce tesislerde çalıştığını belirten Emre Özer isimli bir şahıs, arkadaşlarının darp edildiğini ve tesislerde mahsur durumda bulunduğunu ileri sürerek, "Proje müdürünü bile dövmüşler. Arkadaşlarım 10 Türk'ün öldüğünü iddia ediyorlar. O yörede oturan Kazaklar Türkler'i hiç sevmez" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title