Haberler

Artvin: Bakan Şahin Artvin'de...(3)

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Artvin'de yaptığı açıklamada, Türkiye'yi gelişmiş ilk 10 ülke arasında sokmak için 2007 Kasım ayında milletten bir 5 yıl daha isteyeceklerini söyledi.

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Artvin'de yaptığı açıklamada, Türkiye'yi gelişmiş ilk 10 ülke arasında sokmak için 2007 Kasım ayında milletten bir 5 yıl daha isteyeceklerini söyledi.

Bu sabah Rize'den karayoluyla Artvin'e gelen Bakan Şahin, Borçka'daki incelemelerinin ardından Artvin'e geçti. Şahin, burada Valilik'i ziyaret ederek, Vali Cengiz Aydoğdu'dan ilin sorunları hakkında bilgi aldı. Vali Aydoğdu, Bakan Şahin'e Artvin yöresine has maket ev hediye etti. Polis Evi'nde verilen yemekten sonra AK Parti İl Başkanlığı binasında basına açıklamada bulunan Bakan Şahin, "Artvin'de benim bakanlığım alanına giren çok önemli ilgi ve hassasiyet duyduğum konular vardır. Doğrusu burada duyduğum heyecanı bir başka yerde daha henüz duymadım. Borçka'da spor salonunda yapılan gösterilere hayran kaldım. Ben de merak ediyordum, 'Karadeniz'in hızlı oyunlarını nasıl oynuyorlar' diye. Bu bölgede ayakta kalabilmek, hayatla mücadele etmek pek kolay değil. Çok hareketli olmak gerekir. Buranın özelliği oyunlara bile yansıyor. Ben düşünüyordum neden bu kadar hızlı olduğunu, ama şimdi anladım. Bu bölgede yaşayabilmek için bu kadar hızlı olmak lazım" dedi. Başbakan Yardımcısı Şahin, Artvin'in barajlar sonrası belki de göç alan bir şehir olacağını ümit ettiğini belirterek, "Ülkede dostlarımız olduğu kadar, düşmanlarımız da vardır. Dünyada ve bölgede söz sahibi olmamak için gayret edenler de vardır. Bu dönen tekerin yavaşlatmasını ve hatta geriye dönmesini isteyenler vardır. Ama tüm bu oyunların farkındayız. Hiçbir provokasyona, hiçbir sabotaja ve eyleme itibar etmeksizin yolumuza devam edeceğiz. Müşterek dinimizi bile kullanıyorlar ve din adına bu ülkede cinayetler işlemek suretiyle hem dinimize zarar veren sahtekarları da biliyoruz. İslam dini haksız yere bir tek kişinin öldürülmesini tüm alemin öldürülmesi ile eş tutar" diye konuştu. Başbakan Yardımcısı Şahin, konuşmasının sonunda ise şöyle dedi:

"Hedefimiz Türkiye'yi ilk 10 arasına sokmak, şu anda 19. sıradayız. Bu yıl sonunda Türkiye'yi 17. sıraya sokacağız. Türkiye daha da güçlenip yukarı çıkıyor. Beş yıllık süreç yeterli olmuyor. 2007 yılı kasım ayında milletvekili seçimleri için tekrar milletin huzuruna çıkacağız. Türkiye şuradaydı, biz şuraya çıkaracağız. Ama orası da Türkiye'ye layık değil. Mutlaka Türkiye'yi en kalkınmış, refah seviyesine yükselmiş 10 ülke arasında sokacağız. Onun için aziz milletimizden bir 5 yıl daha istiyoruz diyeceğiz."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title