Haberler

Antalya: Kahya'dan "Kış Turizmi" Müjdesi

Alanya'da, Kış Aylarında 48 Otelin Açık Kalacak Olması Turizmcileri Memnun Etti. Kleopatra Otelciler Birliği Başkanı Mustafa Kahya, "Alanya'da Bu Kış Turizm Daha İyi Olacak" Dedi.

Alanya'da, kış aylarında 48 otelin açık kalacak olması turizmcileri memnun etti. Kleopatra Otelciler Birliği Başkanı Mustafa Kahya, "Alanya'da bu kış turizm daha iyi olacak" dedi.

"Turizmde yaşanan sıkıntılara rağmen kış aylarında birçok otelin açık olacağı" haberi, esnafı ve turizmcileri sevindirdi. Alanya ve beldelerinde bulunan Bakanlık belgeli 200 otelin yüzde 24'ü (48 otel) kışın açık olacak. Geçtiğimiz yıl 35 otel kışın açık kalmıştı. Bu durum, yaz sezonunda beklediğini elde edemeyen turizmcinin, ümitlerini kaybetmediği şeklinde yorumlanmıştı. Alanya turizminin yetkili ağızları ise durumu "sevindirici" olarak nitelendirdi.

Kleopatra Otelciler Derneği Başkanı Mustafa Kahya, Alanya'nın her geçen yıl kendini yenilediğini, bunun da kış aylarında açık olacak tesislerin sayısına yansıdığını söyledi. Kahya, "Kış aylarında çarşı merkezi canlı oluyor. Alanya diğer turizm bölgelerine göre daha hareketli ve yaşayan bir yer. Avrupa'da ılıman bir tatil geçirmek isteyen turistler, Alanya'yı tercih edecekler" dedi.

"Otellerini açacak olanlar mutlaka hazırlığını yapmıştır" diyerek konuşmasına devam eden Mustafa Kahya, "Kışın otel açmak bir risktir ve bu riske girip oteller açık tutuluyorsa bir bildikleri var demektir. Çünkü bir tesisin açık kalması birçok masrafın da beraberinde gelmesi demektir. Ortada kış ayları için ümit olduğu kesin. Geçen yıla göre rakamın artması iyi bir gelişme. Bu talebin de olduğunu gösterir" diye konuştu. Yaz aylarındaki turist hareketliliğinin kışın belirlendiğini söyleyen Kahya, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yaz satışları bu günlerde başlar. Erken rezervasyonların da çok büyük faydası olacak. Herhangi bir huzur bozucu olay olmazsa 2007 iyi olacak."

"ÜMİTLER TÜKENMESİN"

Alanya Belediyesi Bütçe Komisyonu Başkanı ve Elysee Otelleri sahibi Hilmi Tokuş, kış aylarında açık olacak tesislerin sezon başından belli olduğunu söyledi. Tokuş, "Kışın hareketlilik olacağını pek sanmıyorum. Kışın bir otelin açık olup olmayacağı sezon başından belli olur. Kış kataloglarına girebilmek için sezon başından otelin açık olacağı bildirilir. Bundan dolayı bu yıl kışın açık olacak otel sayısının arttığını düşünüyorum. Büyük ihtimalle baştan 'açığız' denildiği ve mecbur kalındığı için açık olacaklardır. Ekim ayı da kötü geçti. Zaten kış fiyatları da çok düşük. Ama yine de bir ümit varsa, onu da kaybetmemek lazım" dedi.

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkan Yardımcısı Hızır Bozdoğan, açık olacak otel sayısındaki artışın iyi bir gelişme olduğunu kaydetti. Bozdoğan, "Geçtiğimiz yıl birçok otel tadilattaydı. Bu yıl açanlar oldu. Bunun yanı sıra, Alanya'da evi olup da otellerde kalmak isteyen çok sayıda Alman var. Evlerinde kalmak yerine oteli tercih ediyor. Bu daha hesaplı oluyor onlar için. Evlerini de kontrol etme fırsatı buluyorlar. Bunlar talep ettiği için kışın açık otellerin sayısı da artıyor. Beldelerde olmasa bile Alanya merkezde oteller açık olacak. Bu da merkezin canlı olmasından kaynaklanıyor" dedi.

2007 için konuşmanın erken olduğunu söyleyen Bozdoğan, "Şimdiden karamsar olmanın bir anlamı yok. 2007 Mart'tan önce hiçbir şey belli olmaz. Önemli olan tanıtım çalışmalarına erken başlanması. Tanıtımı İspanya, Fransa, İtalya ve Yunanistan gibi diğer ülkelerden daha önce yaparsak, sezonu iyi geçireceğimize inanıyorum" açıklamasında bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title