Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, başta kamu kurum ve kuruluşlarında yapılan düzenlemelerle 'engelli dostu kent' unvanının kazanıldığını söyledi.

Foto: Vali Ahmet Altıparmak

--- KUTU ---

ENGELLİ DOSTU KENT

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, başta kamu kurum ve kuruluşlarında yapılan düzenlemelerle 'engelli dostu kent' unvanının kazanıldığını söyledi. Antalya'nın 19 ilçesinde yüzlerce kamu kurum ve kuruluşunun 3 kişilik ekipler tarafından denetlendiğini belirten Vali Altıparmak, "Raporlar hazırlandı, biz de gereğini yaptık. Bu çerçevede, 390 okulda rampa, 253 okulun bahçe düzenlemesi 149 derslikte engelliler için düzenleme yapılırken 116 asansör yerleştirildi. Buna ek olarak 347 lavabo ve WC düzenlemesi de hayata geçirildi" diye konuştu.

Kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere, alış veriş merkezlerinden otellere engellilere yönelik düzenlemelerin hayata geçirildiğini, bir anlayışın kırıldığını belirten Vali Ahmet Altıparmak, "Sınıf değiştirilmeyecek, ofis değiştirilmeyecek diye bir şart yok. Kutsal bir kural değil. Arzu eder aşağıdaki idarecinin ofisini yukarıya alırsınız, o ofisi de o çocuklara verirsiniz. Geç kalınmış şeyler ama etkin bir çözüm üretilmeyeceği anlamına gelmez" dedi.

--- KUTU ---

GELECEĞİN PLANLANMASI

Vali Altıparmak, Antalya'nın özellikle Batı ve Kuzey çevre yollarının açılması da dahil olmak üzere ulaşım sorunu bulunduğunu kaydetti. Fakat bu sorunların yerel yönetimler tarafından çözülemeyeceği görüşüne katılmadığını belirten vali Altıparmak, "Önemli olan bunu masaya yatırıp bir sorun olarak görmek çok önemli. Büyükşehir için söylemiyorum. Bütün ilçe belediyeleri için önemli" dedi. Bu noktada sıkıntının kentin geleceğine ilişkin vizyonun ortaya konulması olduğu mesajı veren Vali Altıparmak, şöyle konuştu:

"Antalya - Alanya hızlı tren hattı yıllardır konuşuluyor. Acaba hangi yönetici çıktı da 'Madem bu demiryolu gelecek, bunun ana hattını açık bırakalım, buraları imara açmayalım, bunun için bize bir taslak proje gönderin' dedi. Diyen oldu mu? Hiçbir belediyeden gelmedi. Bunu Antalya Büyükşehir ve Alanya belediyeleri dahil olmak üzere aradaki belediyelerin tamamı için söylüyorum. Bu manada herkes geleceği planlamak zorunda. Bu şehrin yönetilebilir, yaşanabilir kılınması için bunlarını mutlaka düşünülmesi, öncelenmesi lazım."

--- KUTU ---

YENİ BİR LİMAN DOĞDU

Antalya Limanı'nın genişletilmesi konusunda çok ciddi bir çalışmanın devam etmekte olduğunu belirten Vali Altıparmak, limanın bölgenin ticaret merkezi olmasının yanı sıra, bölgeyle Anadolu'yu buluşturan bir kapı olduğunu kaydetti. Bu çerçevede, Vali Yardımcısı Mehmet Yavuz'la birlikte yürütülen çalışmayla, liman içindeki atıl kapasitenin kullanılmasına yönelik bir düzenleme içine girdiklerini belirten Vali Altıparmak, "Bu atıl kapasite Serbest Bölge'de var, Toprak Mahsulleri Ofisi'nde var, Gümrük Müdürlüğü'nün, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tasfiye Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün alanları var. Bunları büyük bir makro proje olarak ortaya koyduk. Neredeyse 600 dönüme yakın ilave, hem Serbest Bölge'nin, hem limanın kullanacağı yer ortaya çıkıyor" diye konuştu.

===

GÜNLÜ

'Figaro'nun Düğünü' sahnede

MOZART'ın en eğlenceli operası olan Figaro'nun Düğünü, bu akşam (Salı) yeniden sanatseverle buluşacak.

Rus rejisör Alexander Titel'in günümüze uyarlayarak daha eğlenceli hale getirdiği, ünlü besteci Mozart'ın bu komik operası Antalya Devlet Opera ve Balesi tarafından sahneleniyor. Kadın erkek ilişkilerine modern bir yorum getiren eserin temsiline, Antalya protokolünün yanı sıra, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür ve Genel Sanat Yönetmeni Prof. Rengim Gökmen de katılacak.

ANTDOB sanatçılarının olağanüstü performansıyla sahnelenen operada orkestrayı İtalyan Şef Gaetano Soliman yönetiyor. Gecede Figaro'yu Umut Tarık Akça, Kont Almavia'yı Serhat Konukman, Kontes'i Nurdan K. Aydın canlandıracak. Aslı Ayan 'Susanna', Ebru Kaptan 'Cherubino', Medine Tuganova 'Marcelina' rolünde izleyici karşısına çıkacak. Eserde 'Bartolo' rolünde Engin Suna, 'Basilio'da Devrim Demirel, 'Don Curzio'da Metin Yakar, 'Barbarina'da Heyecan Gizem Ceylan, 'Antonio'da Taner Ölçen sanatseverle buluşacak. Eser, saat 20.00'de Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Eserden fotolar

===

Korkuteli'de kaza: 2 çocuk yaralı

ANTALYA'nın Korkuteli İlçesi İmrahor Köyü'nde meydana gelen motosiklet kazasında 2 çocuk yaralandı.

İmrahor Köyü'nden seyreden 57 yaşındaki Veli Kutlu yönetimindeki 07 RK 733 plakalı otomobil, tali yoldan çıkan 11 yaşındaki Ali Karaca'nın kullandığı plakasız motosiklete çarptı. Kazada motosiklet sürücüsü Ali Karaca ve motosiklette yolcu olarak bulunan kardeşi 8 yaşındaki Cengizhan Karaca yaralandı.

Başında kask bulunmayan iki kardeş, haber verilmesi üzerine gelen sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından Korkuteli Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Ali Karaca, buradaki ilk tedavisinin ardından hayati tehlikesi bulunduğu için ambulans helikopterle Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Araç sürücüsü Veli Kutlu ise ifadesi alınmak üzere polise merkezine götürüldü.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Yarı helikoptere bindirilirken

===

İbradı turizm merkezi yolunda

KÜLTÜR ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı ve Manavgat Çevre Koruma Turizm Altyapı Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği (MATAB)Başkanı Recep Barut İbradı'yı ziyaret etti. Bakan Yardımcısı Arıcı ve Başkan Barut, Kaymakam Bülent Ay, Belediye Başkanı Muharrem Kaya, belediye meclis üyeleri, esnaf ve işadamları tarafından karşılandı. İlk olarak İbradı Belediyesi'ni ziyaret eden Arıcı ve Barut daha sonra yapımı tamamlanan İbradı Hükümet Konağı'nı gezdi.

Hükümet Konağı'ndaki birimleri tek tek gezen Arıcı ve beraberindekiler ardından Ormana Beldesi'ne geçti. Burada vatandaşlarla sohbet eden Aracı ve beraberindekiler, düğmeli evlerde incelemelerde bulundu. Restorasyonu geçen yıl tamamlanan Ormana Kültür Evi'ni de gezdi. Tarihi ve doğal güzellikleri ile İbradı'nın turizm potansiyelinin yüksek olduğunu kaydeden Arıcı, özellikle Altıbeşik Mağarası'nın turizme kazandırılmasının önemli olduğunu söyledi.

Bölgede son yıllarda turizm yatırımları konusunda önemli gelişmeler yaşandığına işaret eden Arıcı, "Altınbeşik Mağarası'nın ışıklandırması en kısa sürede tamamlanacak. Görüldüğü gibi tarihi konaklar tek tek restore edilerek hem kültür varlıklarımız geri kazandırılıyor hem de turizmin hizmetine açılıyor. Bakanlığımız İbradı'nın turizmdeki hak ettiği yeri bulması için elinden geleni yapacaktır" dedi.

MATAB Başkanı Recep Barut ise İbradı Belediyesi'nin geçtiğimiz günlerde MATAB'a üye olmasından duydukları mutluluğu dile getirdi. Başkan Barut, "İbradı'nın sorunlarının çözümü için birlik olarak üzerimize düşeni yapacağız" dedi. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı ve beraberindekiler Ormana Beldesi ziyaretinin ardından ilçeden ayrıldı.

Bülent ÜLKER/İBRADI, (DHA)

Foto: Ziyaretten fotolar

===

Emekli öğretmenler yemekte buluştu

BURDUR Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, öğretmenler günü kutlamaları kapsamında kentteki emekli öğretmenler onuruna yemek verdi. Her yıl 25 Kasım'da Serenler Otel'de verilen yemeğe Vali Nurettin Yılmaz ve eşi Hatice Yılmaz, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya ve eşi Şevkiye Akkaya, Başkan Yardımcısı Serdar Başgül, Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, emekli öğretmenler ve eşleri katıldı.

Yemekte, Vali Nurettin Yılmaz ve Başkan Akkaya, eşleriyle birlikte masaları dolaşarak emekli öğretmenlere karanfil verdi, öğretmenler gününü kutladı. Yemekte konuşan Belediye Başkanı Akkaya, "Her yıl böyle mütevazi yemekli toplantıyı düzenleyerek sizlerle bir arada oluyoruz. Davetimize katıldığınız için teşekkür ediyorum. 1981 yılından bu yana bir öğretmen olarak katılmadığım Öğretmenler Günü olmadı" dedi.

Öğretmen lisesi mezunu olduğunu belirten Vali Nurettin Yılmaz ise "Öğretmen olmayı arzu ediyorduk ama sistem değiştiği için olamadık. Aklımız gönlümüz öğretmenlikte kaldı. Burdur eğitimin gözde şehirlerinden. Bugünkü öğretmenler bununla övünebilirler. Ancak Burdur'u bu konuma getirenler sizlersiniz, bu sizin eseriniz" dedi. Gece, aralarında öğretmenlerin de bulunduğu Türk sanat müziği ve Türk halk müziği korosunun konseriyle sona erdi.

Onur ÖZKAN/BURDUR, (DHA)

Foto: Geceden foto

===

Fethiye Belediyesi Fen Lisesi açıldı

FETHİYE Belediyesi tarafından yaptırılan Türkiye'nin 140'ıncı Fen Lisesi, törenle açıldı. Fen Lisesi'nin açılış törenine Muğla Valisi Fatih Şahin, AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir ve MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan ile vatandaşlar katıldı. Fethiye Belediye Bandosu'nun konseri ile başlayan törende, Fen Lisesi öğrencileri tarafından halk oyunu gösterisi yapıldı.

Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Fethiye'nin eğitim öğretimdeki başarıda sınıf atlayacağını söyledi. Öğrencilerden bu konuda söz aldığını belirten Başkan Saatcı, "Zor ve meşakkatli bir yoldan geçtik. Okul yapımı için belediye meclisinden yetki istediğimde AK Parti grubu bana yetki vermedi. Faka, yapım sürecinde Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan ve değerli milletvekillerinin katkısı ile okulumuz 2012-2013 eğitim öğretim yılından itibaren öğrenci aldı. Aksi halde 1 yıl kaybedecektik" diye konuştu.

Muğla Valisi Şahin ise Muğla'da hayırseverlerin katkısıyla eğitimde büyük işlerin yapıldığını kaydetti. Devlet millet işbirliğiyle eğitim atağına geçtiklerini belirten Vali Şahin, "Son 5 yılda hayırseverlerin katkısıyla ilimize binlerce derslik kazandırdık. Bunların sonuncusunun Fethiye'de yükseldiğini görüyoruz. İlimizde bu alanda tüm Türkiye'ye örnek olabilecek çalışmaların yapılıyor" dedi.

Konuşmaların ardından Türkiye'nin 140'ncı Fen Lisesi'nin açılışı AK Parti, CHP ve MHP'li milletvekillerinin yan yana kurdele kesmesiyle yapıldı. Açılıştan sonra heyet sınıfları gezerken, açılışa katılanlara aşure ikramı yapıldı. Değirmenbaşı mevkiinde yapımı tamamlanan 16 derslikli, 480 öğrenci kapasiteli Fen Lisesi'nin 200 öğrenci kapasiteli pansiyonu bulunuyor. Fethiye Belediyesi Fen Lisesi 2012-2013 eğitim öğretim yılına 90 öğrenciyle başladı.

Ergün TOS/FETHİYE, (DHA)

Foto: Açılış töreninden genel ve detay fotoğraflar

===

Gazetecilerin mutlu günü

FİNİKE'de 41 yıldır yayım hayatını sürdüren Akdeniz Gazetesi'nin sahibi M. Sadık Çeviren'in oğlu bilgisayar teknisyeni Mahir Çeviren, Songül Dursun ile hayatını birleştirdi. Hasyurt Düğün Salonu'nda yapılan düğün törenine Hasyurt Belediye Başkanı Muammer Genç, CHP İlçe Başkanı Reşat Eker, Atatürk Düşünce Derneği Finike Şube Başknaı Atilla Öztürk, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Nazmiye Göksel, A Gazetesi'nin sahibi Atilla Demirparmak ve çok sayıda davetli katıldı. Konuklarını eşi Bedia Çeviren ile birlikte karşılayan M. Sadık Çeviren, 4 çocuğundan ikisinin mürvetini görmenin sevincini yaşadıklarını kaydetti. Çeviren, mutlu günlerinde kendilerini yalnız bırakmayan dostlarına teşekkür etti.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Düğünden

===

Isparta'da toprağa saygı yürüyüşü

ISPARTA'da TEMA tarafından 'Erozyonla Mücadele Haftası' kapsamında 'Toprağa Saygı Yürüyüşü' düzenlendi. Yürüyüşe Vali Yardımcı Kadri Canan, Orman Bölge Müdürü Mehmet Sait Yorulmaz, TEMA vakfı İl temsilcisi Prof. Dr. Recep Çetin ve çok sayıda vatandaş katıldı. Valilik önünden başlayan yürüyüş, IYAŞ AVM önünde son buldu. Bu yıl 'Erozyonla Mücadele Haftası'nın ana temasının iklim değişikliği olduğun belirten TEMA İl Temsilcisi Prof. Dr. Recep Çetin, ülkemizin, insan kaynaklı iklim değişikliğinden ciddi şekilde etkilendiğini söyledi.

Eskiye nazaran daha sık, uzun süreli ve şiddetli kuraklık, ani yağışlara bağlı seller ve aşırı hava olayları yaşandığını kaydeden Prof. Dr.Çetin, "Her yıl 743 milyon ton toprağımızı erozyonla kaybediyoruz. Tarım alanlarımızın yüzde 59'unda, meralarımızın yüzde 64'ünde ve orman varlığımızın yüzde 54'ünde erozyon görülüyor. İklim değişikliğinin olumsuz etkileri ise topraklarımız üzerindeki baskıyı her geçen gün arttırıyor. Bu nedenle, 'Erozyonla Mücadele Haftası'nın ana teması 'İklim Değişikliği', sloganı ise 'İklim Değişikliğini Engellemek Bizim Elimizde' olarak belirlendi" dedi.

TOPRAK EROZYONUNA HAYIR

İklim değişikliği öngörülerine göre gelecekte toprakların tamamını erozyona kurban vermemek için, iklim değişikliği ve erozyonla birlikte mücadele etmek tarım ve ormanı korumak için mücadele edilmesi gerektiğini anlatan Prof.Dr. Çetin, "İklim değişikliği ile mücadele için ülkemizin mutlak sera gazı karbondioksit metan gazı ve diazotmonoksit azaltım hedefini belirlemesi yaşamsal bir zorunluluktur. 5403 Sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanım Kanunu, toprağın korunması yönünde iyileştirilmeli, tüm maddeleri acilen uygulanmalıdır" diye konuştu.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Yürüyüş fotosu

===

Kaş'ta sokaklar yenileniyor

ANTALYA'da Kaş Belediyesi tarafından turizm sezonunun sona ermesinin ardından yol yapım çalışmaları başladı. Kaş Belediyesi tarafından ilçenin çeşitli bölgelerindeki cadde, sokak ve yaya kaldırımları parke taşıyla kaplanıyor. Çalışmalar, Kaş Kapalı Cezaevi çevresi, 4'üncü Sokak, Uğur Caddesi, Hastane Caddesi ve Acısu Plajı'ndaki yol ve kaldırımlarda sürüyor. Toplam 5 bin metrekarelik alanda yapılacak çalışmalar için 105 bin lira harcama yapılacak.

Turizm sezonu nedeniyle altyapı hizmetlerine ara verdiklerini kaydeden Belediye Başkanı Abdullah Gültekin, "Öncelikle acil olan ve altyapı sorunu olmayan caddelerimizin taş kaplamasını yapıyoruz. Çalışmalar, aralık ayı içinde bitirilecek. Bu kış bu bölgelerde oturan vatandaşlarımız evlerine daha rahat ulaşacak. Ardından diğer bölgelerimizde de altyapı çalışmalarını tamamlayarak cadde ve yollarımızı modern hale getireceğiz" diye konuştu.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Çalışmalardan

==

Lara'dan ünlüler taklidi

KEMER Belediyesi tarafından Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen gecede sahneye çıkan pop müzik sanatçısı Lara, gecede Yıldız Tilbe'den Sezen Aksu'ya, Zerrin Özer'den Sibel Can'a kadar birçok sanatçının taklidini yaptı. Geceye, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, İlçe Milli Eğitim Müdürü Veysi Aparı, okul müdürleri, öğretmenler ve aileleri katıldı.

Gecede sahneye çıkan Lara, seslendirdiği şarkılarla öğretmenlere keyifli anlar yaşattı. Lara, şarkı aralarında ünlülerin taklitlerini yaparak geceye ilgi topladı. Yıldız Tilbe, Zerrin Özer, Sezen Aksu, Ajda Pekkan, Sibel Can ve Seda Sayan gibi ünlü isimlerin taklitlerini yapan Lara, taklit yeteneğinin çok iyi olduğunu söyledi.

Ünlülerin sahne performanslarını canlandıran Lara, öğretmenlerden büyük alkış aldı. Konser sırasında masaları dolaşan Lara, Kırıkkale Lisesi'nden İngilizce Öğretmeni Erdal Buyruk'un elini öperek Öğretmenler Günü'nü kutladı. Yaklaşık 2 saat sahne kalan Lara, seslendirdiği şarkılarla öğretmenlere unutulmaz bir gece yaşattı. Konserine Neşet Ertaş'ın 'Ahirim sen oldun' türküsüyle son veren Lara'ya, Belediye Başkanı Mustafa Gül ve eşi Neşe Gül çiçek verdi.

Saffet YENİGÜN/KEMER, (DHA)

Foto: Lara'nın ve öğretmenlerin fotoları

===

Personelinin nikahını kıydı

UZUN yıllardır Muratpaşa Belediyesi Halkla İlişkiler departmanında görev yapan Gültekin Abdurrahmanoğlu, moda tasarımcısı Meral Çavdar ile hayatını birleştirdi. Adonis Otel'de gerçekleşen düğünde çiftin nikahını, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen kıydı. Damadın nikah şahitliğini CHP eski milletvekili Tuncay Ercenk, gelinin nikah şahitliğini ise yakın arkadaşları olan Fatma Özdemir ve Dilek Kaplan yaptı. Çok sayıda davetlinin huzurunda birbirlerine 'evet' diyen çifte nikah cüzdanını veren Başkan Evcilmen, ömür boyu mutluluklar diledi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Nikahtan foto - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Abdurrahman Arıcı Ahmet Altıparmak Antalya İbradı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title