Haberler

Annie Ernaux kitapları neler? Annie Ernaux Seneler kitabı konusu ne?

Güncelleme:

2022 Nobel Edebiyat Ödülü'nün sahibi açıklandı. İsveçli akademi üyeleri 2022 yılı Nobel Edebiyat Ödülü, "kişisel hafızanın köklerini, yabancılaşmalarını ve kolektif kısıtlamalarını ortaya çıkarma cesareti ve objektif keskinliği nedeniyle" Fransız yazar Annie Ernaux'e verildi. Bu haberin ardından Fransız yazarın kitapları merak konusu oldu. Kullanıcılar, Annie Ernaux'un kitaplarını araştırmaya başladı. Peki, Annie Ernaux kitapları neler? Annie Ernaux Seneler kitabı konusu ne? Detaylar haberimizde...

ANNİE ERNAUX KİMDİR?

Annie Ernaux,1 Eylül 1940 doğumlu bir Fransız yazar ve edebiyat profesörüdür.Çoğunlukla otobiyografik olan edebi eseri, sosyoloji ile yakın ilişkiler içindedir. Ernaux, 2022 Nobel Edebiyat Ödülü'ne "kişisel hafızanın köklerini, yabancılaşmalarını ve kolektif kısıtlamalarını ortaya çıkarmadaki cesareti ve klinik keskinliği nedeniyle" layık görüldü.Ernaux , Normandiya'daki Yvetot'ta büyüdü . O işçi sınıfı bir geçmişe sahip, ama ailesi sonunda bir kafe-bakkal dükkânına sahipti. Rouen ve ardından Bordeaux üniversitelerinde okudu, okul öğretmeni olmaya hak kazandı ve modern edebiyatta daha yüksek bir derece kazandı. Bir süre Marivaux'da bitmemiş bir tez projesinde çalıştı. 1970'lerin başında, Bonneville Lisesi'nde,daha sonra Pontoise'da , Ulusal Uzaktan Eğitim Merkezi'ne katılmadan önce öğretmenlik yaptı.

ANNİE ERNAUX KİTAPLARI NELER?

Annie Ernaux edebi kariyerine 1974 yılında otobiyografik bir roman olan Les Armoires vides (Cleaned Out) ile başladı. 1984'te, babasıyla ilişkisine ve Fransa'da küçük bir kasabada büyüyen deneyimlerine ve sonraki taşınma sürecine odaklanan otobiyografik bir anlatı olan La Place (Bir Adamın Yeri) adlı otobiyografik çalışmalarından bir diğeri için Renaudot Ödülü'nü kazandı. Fransız eleştirmenler tarafından çok iyi karşılanan 2008 tarihli tarihi anı kitabı Les Années, birçok kişi tarafından başyapıtı olarak kabul edilir. Bu kitapta, Ernaux ilk kez kendisi hakkında üçüncü tekil şahıs olarak yazıyor ve İkinci Dünya Savaşı'ndan hemen sonra 2000'lerin başına kadar Fransız toplumuna canlı bir bakış sunuyor. Bu, bir kadının ve içinde yaşadığı gelişen toplumun dokunaklı sosyal öyküsüdür. The Years , Académie française'nin 2008 Françoise-Mauriac Ödülü'nü , 2008 Marguerite Duras Ödülü'nü, 2008 Fransız Dili Ödülü'nü kazandı. 2009 TelgrafıOkuyucular Ödülü ve 2016 Premio Strega Europeo Ödülü. Alison L. Strayer tarafından çevrilen The Years , 31. Yıllık Fransız-Amerikan Vakfı Çeviri Ödülü için Finalist oldu. 2018'de Premio Hemingway'i kazandı.

Haberler.com / Zehra Aygör - Gündem

Gündem Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title