Haberler

Ankara: Yazıcıoğlu'na 'En Başarılı Siyasetçi' Ödülü

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ''5. GAP Oskarı'' ödül töreninde 2005 yılının 'En Başarılı Siyasetçisi' ödülüne layık görüldü. Yazıcıoğlu, cumhurbaşkanını halkın seçmesi gerektiğini savundu.

BBP'den yapılan yazılı açıklamaya göre, bölgesel GAP Gazeteciler Birliği ve GAP Olay Gazetesi işbirliğiyle geleneksel olarak düzenlenen "Yılın En Başarılısı 5. GAP Oscarı" ödül töreni, geçtiğimiz gün Adıyaman T.P.A.O. sosyal tesislerinde gerçekleştirildi. Yazıcıoğlu, 'milli hassasiyeti, milli duruşu, demokrasiye olan inancı, cesur ve dürüst davranışları, istikrarlı bir siyasi irade göstermesi' nedeniyle "2005 Yılının En Başarılı Siyasetçisi Ödülü"ne layık görüldü. Yazıcıoğlu'na ödülünü İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş verdi.

Ödül töreni sırasında gazetecilerin cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin sorularını cevaplandıran Yazıcıoğlu, cumhurbaşkanını halkın seçmesi gerektiğini savunarak, "Bütün siyasi partilerin genel başkanlarını ziyaret ederek konu hakkındaki görüşlerimi ilettim. Anayasamızın 102. maddesinin değiştirilmek suretiyle tek dereceli, iki turlu bir seçim sistemiyle cumhurbaşkanını doğrudan halkın seçmesi olası bir durum haline geliyor. Bugün de aynı görüşteyim. Aslında cumhurbaşkanını halk seçiyor fakat bu dolaylı bir yol olan liderlerin eliyle gerçekleşiyor, yani halkın doğrudan bir iradesi yoktur" diye konuştu.

Bir gazetecinin, "İktidardan destek bekliyor musunuz?" sorusu üzerine Yazıcıoğlu şöyle konuştu:

"Neticede bu bir iktidar-muhalefet meselesi değil. Türkiye'nin sisteminde yargı-yürütme-yasama erklerini birbirinden ayıracak bir yeniliğe kavuşturmazsak zaten geleceğe yönelik planlarımız gerçekleşememe olasılığıyla karşı karşıya gelecek. Bugün tartışmaların büyük bir yoğunluğu bu konu üzerine gerçekleşmektedir, sebebi ise yargı bağımsızlığı yoktur ve yolsuzlukların üzerine gidilemiyor; çünkü meclis denetim hakkını kullanamıyor. Cumhurbaşkanının yetkileri bazı yerlerde kısıtlı, bazı yerlerde ise aşırı. Tüm bunları önleyecek bir sisteme ihtiyaç var. TBMM çoğunluğuna dayanan bir hükümet modeliyle, şu ana kadar partisi iktidarda bulunduğu süre içerisinde hiç yüce divana gitmiş bir bakan göremezsiniz. Çünkü Meclis'in çoğunluğuna dayanan bir hükümet var. Halbuki icra daha bağımsız olarak teşekkül ettirilmiş olsa, Meclis, yasama ve denetim hakkını bağımsız bir şekilde yapsa daha verimli olur."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti? OY SAYIMINDA İFTAR MOLASI OLACAK MI? YSK iftar arası kararında ne dedi? Vatandaşa yumruk atan Belediye Başkanı kim? Vatandaşa neden yumruk attı? Mustafa Oktay Aksu kimdir? Halk Tv konuğu Mustafa Oktay Aksu kaç yaşında, nereli? Mustafa Oktay Aksu biyografisi! 1 NİSAN 2024 PAZARTESİ ÜNİVERSİTELER TATİL Mİ? Seçimden sonraki gün resmi tatil mi, kimlere tatil? Oy sayımında iftar molası olacak mı? YSK açıklama yaptı mı, ne dedi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title