Haberler

Ankara: Dernekler Kanunu'nda Değişiklik

TBMM İçişleri Komisyonu'nda, "İçişleri Bakanı tarafından görevden uzaklaştırılan dernek organlarının yerine mahkemelerce kayyum atanmasını öngören Dernekler Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin teklif kabul edildi. Teklif, Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen kanun maddesinin yeniden düzenlenmesini içeriyor.

TBMM İçişleri Komisyonu'nda, "İçişleri Bakanı tarafından görevden uzaklaştırılan dernek organlarının yerine mahkemelerce kayyum atanmasını öngören Dernekler Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin teklif kabul edildi. Teklif, Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen kanun maddesinin yeniden düzenlenmesini içeriyor.

CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Kesimoğlu, komisyon görüşmelerinde yaptığı konuşmada, komisyonun ele aldığı tasarıların bir gece önce kendilerine dağıtıldığını bildirerek, tasarıların yeterince incelenmeden görüşüldüğünü söyledi. Kesimoğlu'nun konuşmasından sonra Komisyon Başkanı Ziyaeddin Akbulut, konunun çok acil olduğunu belirterek, Dernekler Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifini görüşeceklerini söyledi ve teklifi milletvekillerine dağıttı. CHP'li Kesimoğlu, teklifin Komisyon gündeminde yer almadığını ifade ederek, 'komisyonda acele ile dağıtılan ve inceleme fırsatı bulamadıkları teklife bir katkı yapmalarının mümkün olmadığını' ifade etti. Kesimoğlu'nun konuşmasının ardından CHP milletvekilleri salondan ayrıldı. TBMM İçişleri Komisyonu'nda, ilkokul mezunlarına ehliyet verilmesiyle ilgili yasa teklifinin ardından Dernekler Kanunda değişiklik yapılmasına ilişkin teklif ele alındı ve benimsendi. Daha sonra Komisyonda yapılan görüşmelerde Yabancıların Çalışma İzinleri Hakkında Kanun'da değişiklik yapılmasına ilişkin tasarı ele alındı ve kısa süren müzakerelerin ardından kabul edildi. Tasarıyla, yabancılara çalışma izni verilmesinde sürecin kısaltılmasıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın, yabancılara çalışma izni verilmesi yetkisini bölge müdürlüklerine devredebilmesine imkan sağlanıyor.

Aynı tasarı hükümlerine göre mesleki hizmetler kapsamında görev alacak yabancı uyruklular çalışma izninden muaf tutulacak. Ayrıca, AB ülkeleri ve Bakanlar Kurulu'nun belirleyeceği ülkelerden gelen mimar ve mühendislere çalışma izni verilmesinde, kendi ülkelerinden aldıkları diploma ve meslek odası kayıt belgeleri yeterli olacak. Yine Komisyonda, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bazı taşra kuruluşlarının yerel yönetimlere devredilmesini öngören kanun tasarısı kabul edildi. Tasarıyla il, ilçe ve beldelerde bulunan kütüphane, kültür merkezi, danışma bürosu, güzel sanatlar galerisi ve müzeler belediyelere veya il özel idarelerine devrediliyor. Komisyon, vali yardımcıları ve kaymakamlar arasından hudut mülki idare amirleri atanmasını ve kanunda öngörülen yetkilerin hudut mülki idare amiri tarafından kullanılmasını öngören kanun tasarısını ise alt komisyona sevk etti. Teklif ve tasarıların bazıları önümüzdeki günlerde TBMM Genel Kurulu'nda ele alınarak yasalaştırılacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne? Nihal Candan tutuklandı mı? Nihal Candan neden tutuklandı, suçu ne? Brighton Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Manchester City maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title