Haberler

'AMMAR' Cin Tarikatı Sinemalarda

Güncelleme:

Sinemamızın 100. yılında, 2000'ler sonrası Türk korku sinemasının görmeye alışkın olmadığı sahneler ile dolu olan "Ammar" filmi bugün vizyona giriyor.

Yapımcılığını Sami Dündar'ın, yönetmenliğini Özgür Bakar'ın yaptığı 'Ammar' filminin basın gösterimi önceki gün Nişantaşı City's'te oyuncuların katılımıyla gerçekleşti.

Başrollerini Duygu Paracıkoğlu, Ozan Akbaba, Dilşah Demir, Burak Sarımola, Ufuk Şen, Eylül Su Sapan'ın paylaştığı filmde; Turan Özdemir, Halil Sezai, Berke Hürcan, Selim Erdoğan konuk oyuncu olarak yer alıyor.

15 GÜNDE ÇEKİLDİ

Yönetmen Özgür Bakar, filmine güveniyor. 15 günde çekimlerin tamamladığını söyleyen Bakar, "Senaryo yazımı daha uzun sürdü ama iyi bir programla, kaliteli bir ekiple 15 günde çekimleri tamamladık. Ben komedi yazarlığından gelen biri olarak her zaman şunu söylerim; korkuyu yazmak kolay, çekmek zordur" dedi.

AĞABEYİM BANA ÖRNEK OLDU

Yoğunluğundan dolayı konuk oyuncu olarak kadroda yer alan Halil Sezai, daha önce de 'İncir Reçeli' filminde kardeşi Duygu Paracıklıoğlu ile kamera karşısına geçmişti. Şarkıcı, "Ortak projede yer almak bize keyif veriyor. Başkası gelip de eleştiremiyor ama kardeşim 'Berbattı, rezildi' gibi şeyler söyleyebiliyor" dedi.
Duygu Paracıklıoğlu ise "Bu film aslında bizim için bir anı. 70-80 yaşında bir araya geldiğimizde, 'Açalım, izleyelim, nostalji yapalım' deriz. Ağabeyim sanatın her alanında bana örnek oldu, ben onun sayesinde konservatuvara yazıldım." dedi.

HOLLYWOOD'A YAKIN TEKNİKLER

Hayatında ilk kez bir korku filminde yer aldığını anlatan Halil Sezai, şunları söyledi: "Filmde orada yaşayan yerli bir adamı oynuyorum. İlk kez ihtiyar bir adamı oynadım." Korku filmleriyle ilgili düşüncelerini de anlatan şarkıcı, "Korku filmlerinin az çekilmesini neye bağlıyorsunuz?" sorusuna şöyle yanıt verdi: "Beceremiyoruz çünkü! Hollywood'da izlediğimiz korku filmlerinden sonra bizim yaptığımız filmler, her zaman vasat ve komik geliyor. 'Ammar' filmindeki amaç bu algıyı kırmak. Çok muhteşem bir ekiple çalışıldı, Hollywood'a çok yakın teknikler kullanıldı. O yüzden bu algı muhtemelen bu filmle yıkılacak. Aslında onlardan eksik kalır bir tarafımız da yok. Sadece korku filmi çekecek yönetmen, yapımcı ve rol alacak oyuncu az. Ayrıca korku filmi seyircisi de Türkiye'de çok az."

Özgür Bakar'ın senaryosunu Alper Kıvılcım ile birlikte yazdığı 'Ammar'ın müzikleri Ercüment Vural'a ait. Hayko Cepkin de film için 'Bertaraf Et' şarkısını söyledi.

Kaynak: Haberler.Com / Sinema

Sami Dündar Halil Sezai Nişantaşı Hollywood Sinema Haberler

500

Yorumlar (2)

filmseverfrzn.altinbas@gmail.com:

millet bi filmi 7 yılda ceker bizimkiler 15 gunde oldu bittiye getirir çok basit çok biraz hollywooddan ders alın

4
1
yanıtYanıtla
utyumenekse.egne@hotmail.com:

biraz abartı mı olmuş ne

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title