Haberler

Amıhaı: ''Pkk'ya Hissinizle, İsrail'in Hamas'a Hissi Aynı''

İsrail'in İstanbul Başkonsolosu Mordehai Amihai, ''Sizlerin PKK'ya hisleri ne ise İsrail'in de Hamas'a hisleri aynı şekilde'' dedi.

Bahçeşehir Üniversitesi Hükümet ve Liderlik Okulunca üniversitenin Beşiktaş yerleşkesinde düzenlenen ''Global Liderlik Forumu''nda konuşan Amihai, İsrail gelişmiş bir ekonomiye sahipken Filistin'in ekonomik gelişmenin başlangıcında olduğunu ifade ederek, ''Biz ekonomik anlamda onlara bağlı değiliz ama onların bize bir derece bağımlılığı var'' dedi.

Filistin'in Birleşmiş Milletlerin iki devletli çözümünü kabul etmesi halinde kendi devletlerine sahip olacaklarını anlatan Amihai, Filistinlilerin her türlü uzlaşmayı reddettiğini söyledi.

Amihai, ''Filistin ne istiyor?'' diye kendilerine sorduklarını belirterek, şöyle konuştu:

''Filistin halkı da barış içinde kendi devletlerinde yaşamak istiyor. Ama hepimiz siyasi sistemlerin esiriyiz. Mesele liderlerin ne istediği? Artık bir devlet istediklerinden çok emin değiliz. Aslında istedikleri bu anlaşmazlığı sürdürmek. Belki Hamas başka bir şey istiyor. Onlar için çözüm İsrail devletinin tamamen yok edilmesi. Onlar, uzun süreçte, 40-50 yıl sonra İsrail devletinin çökeceğine inanıyorlar. '100 sene bekledik, İsrail kendi kendine de çökene kadar bekleriz' diyorlar. Arafat'ın politikası asla anlaşmaya varmama şeklindeydi. Bunu da yeni yeni anlıyoruz.''

Filistin'in terörist stratejisinden vazgeçmek istemediğini öne süren Amihai, Filistin'in uluslararası alanda kendisini ''kurbanlık, mağdur'' göstererek insanların acımalarını sağlamaya çalıştığını savundu.

Hamas'ın amacının bir devlet kurulması olmadığını yineleyen Amihai, ''Hamas için devlet bir tehdit. Filistin devletinin kurulmaması uzun vadedeki amaçlarının gerçekleşmesi için daha iyi'' dedi.

İsrail'in son seçimlerinde son 30 yılın en uzlaşmacı hükümetinin işbaşına geldiğini anlatan Amihai, bu hükümetin İsrail topraklarından taviz vermeye ve Filistin ile uzlaşmaya daha yakın olduğunu söyledi.

Başkonsolos Amihai, bir katılımcının ''İsrail'de bazı gazeteler, Hamas'ın Türkiye ziyaretinin ardından 'PKK, Tel Aviv'i ziyaret etse nasıl karşılardınız' şeklinde yorumlar yaptı. Bunu siz nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna şu yanıtı verdi:

''Tepki basının değil, Şaron'un sözcüsü tarafından dile getirildi. Ben aptalca buluyorum. Böyle bir kıyas yapamazsınız. Durum farklı. Ama şunu söyleyebilirim. Sizlerin PKK'ya hisleri ne ise İsrail'in de Hamas'a hisleri aynı şekilde. Terör terördür. Masum insanların öldürülmesi hepimizde aynı tepkiyi uyandırır.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title