Haberler

Altın fiyatları(YORUM): 18 ayar altın bugün ne kadar? 24 Haziran 2022 18 AYAR ALTIN fiyatları kaç TL? Yükseldi mi, düştü mü?

Güncelleme:

24 Haziran 2022 18 ayar altın bugün ne kadar, sorusunun yanıtı merak edilen konular arasında yer alıyor. Ülkemizde ve dünya çapında gelişen olaylar sonrasında yükselen veya düşen 18 ayar altın fiyatları hakkında 24 Haziran 2022 18 ayar altın kaç TL? 18 ayar altın fiyatları bugün ne kadar? soruları arama motorlarında sıklıkla araştırılıyor. İşte, altın fiyatları…

24 HAZİRAN 2022 18 AYAR ALTIN FİYATLARI BUGÜN NE KADAR, KAÇ TL?

Altının ons fiyatı, 24 Haziran 2022 günü 1.825,34 liradan işlem görürken kapalı çarşı fiyatları, altın piyasasında en düşük 18 ayar altın 752,90 liradan işlem görüyor. 18 ayar altın satış fiyatı ise 774,24 TL'dir.

Altın fiyatları(YORUM): 18 ayar altın bugün ne kadar? 24 Haziran 2022 18 AYAR ALTIN fiyatları kaç TL? Yükseldi mi, düştü mü?

ALTIN NEDEN YÜKSELİR VE DÜŞER?

Altın fiyatı ülkemizde ve dünyada yaşanan gelişmeler sonrası değişime uğramaktadır. Altın fiyatını etkileyen faktörler arasında yatırımcıların tercihleri ve davranışları bulunur. Arz ve talep dengesine bağlı olarak fiyatlar düşer veya azalır. Altına olan talep artışı, yatırımcıların onu güvenli liman olarak görmesini sağlar satın alım sonrası fiyatta yükseliş görülür. Talebin azalması ise fiyatların düşmesine sebep olur.

Altının yükselmesine veya düşmesine neden olan diğer faktörler arasında küresel faiz oranlarında değişim, nakit akışındaki değişim, para birimlerinin değer ve kurlarındaki iniş çıkışları da etkiler. Bunların yanı sıra nakit akışındaki değişim, ekonomik durgunluk ve küresel enflasyon artışı veya düşüşü altın fiyatlarının düşmesine ya da artmasına neden olur.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title