Haberler

Alparslan Kuytul kimdir? Alparslan Kuytul kaç yaşında ve ne iş yapıyor? Alparslan Kuytul hayatı ve biyografisi! Furkan Vakfı Kurucusu Alparslan Kuytul

Güncelleme:

Adanalı dini kanaat önderi Alparslan Kuytul söylemleri ve tavırlarıyla zaman zaman gündem oluyor. Alparslan Kuytul hakkında merak edilenleri sizler için haberimizde ele aldık. Alparslan Kuytul kimdir? Alparslan Kuytul kaç yaşında ve ne iş yapıyor? Alparslan Kuytul hayatı ve biyografisi!

Adanalı Alparslan Kuytul, Furkan Vakfı'nın kurucusu ve başkanı olarak ön plana çıkıyor. Zaman zaman yaptığı açıklamalar ve dernek faaliyetleri ile gündem oluyor. Herkesin merak ettiği dini kanaat önderi Alparslan Kuytul hakkında merak edilenleri sizler için kaleme aldık.

ALPARSLAN KUYTUL KİMDİR?

Alparslan Kuytul (d. 20 Ağustos 1965, Adana), Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfının manevî lideridir. 1980'lerdeki çalışmalarının ardından 1994 yılında Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfını kurdu.

Alparslan Kuytul 1965 yılında Adana'nın 46 km güneyindeki Karataş ilçesinde dünyaya geldi. 1991 yılında Çukurova Üniversitesi Mimarlık-Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 1993-1997 yılları arasında da Mısır'ın El-Ezher Üniversitesi Şeriat Fakültesi İslâm Hukuku bölümünde okudu. El-Ezher Üniversitesi'nde okuduğu yıllarda Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfını kurmuştur. Kuytul'un İnternet üzerinden yayın yapan, kendisine ait TVFurkan adında bir kanalı vardır. Ayrıca 2011 yılından beri Furkan Nesli dergisinin başyazarlığını yapmaktadır.

Alparslan Kuytul kimdir? Alparslan Kuytul kaç yaşında ve ne iş yapıyor? Alparslan Kuytul hayatı ve biyografisi!ALPARSLAN KUYTUL

30 Ocak 2018'de gözaltına alınan Kuytul 8 Şubat 2018'de tutuklandı. "Suç örgütü kurmak ve nitelikli dolandırıcılık" suçundan yargılandığı davanın yanı sıra Temmuz 2018'de "terör örgütlerine destek vermek" suçundan hakkında bir dava daha açıldı. 5 Aralık 2019'da tahliye edildi.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Alparslan Kuytul Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (11)

Fırtına:

Karınca misali... Devam Alparslan hoca...

5
8
yanıtYanıtla
KUTLU:

Allah''ın gazabı ve laneti Müslümanları parça-buçuk yapmaya çalışanların üzerine olsun. Nedir bu her gün bir cemaat oluşturuluyor. Buna kimin ihtiyacı var? Şeytandan başka. Ancak dinayet ve imamlar görevlerinin sorumluluğunun niçin bilincinde değil hala?

6
4
yanıtYanıtla
Nemduh demir:

Bi sus lan

yanıt0
yanıt2
X:

İyi biri

4
5
yanıtYanıtla
İhsan Gerger:

Yolun doğru yolla açık olsun bazen dinlerim

2
3
yanıtYanıtla
Muhittin:

Bu hoca gerçekten doğruları söylüyor onu yargılayanlar yarın Allah onları yargılayacak

2
3
yanıtYanıtla
Gercekler:

Alpaslan hocamıza ve cemaatine selam olsun gerçekçi bi hocamızdır adam gibi hocadır ici dışı bir olan bir hocamızdır

1
2
yanıtYanıtla
Hakan:

Allah akıl fikir versin size. Bu cemaat sevdası nedir? Sizleri Diyanet Beşkanlığı altında birleşmeye davet ediyorum.

yanıt0
yanıt1
Ömer Osmanlı:

Türkiyede gördüm en cesaretli mert bir hoca.

2
0
yanıtYanıtla
Koronavirüsün kendisi:

Senin sayende çoğalacağım alpaslan hocaaaa

0
1
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title