Haberler

Almanya'da Yangından Kurtulan Türk Ailesi İlk Kez Konuştu

- Almanya'da yangından kurtulan Türk ailesi ilk kez konuştuDUİSBURG - Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaletine bağlı Duisburg şehrinde Türklerin yoğun olarak yaşadığı Meiderich semtinde çıkan yangında üç kişi hayatını kaybetmiş, aynı aileden yedi Türk vatandaşı da yaralanmıştı.

- Almanya'da yangından kurtulan Türk ailesi ilk kez konuştu

DUİSBURG - Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaletine bağlı Duisburg şehrinde Türklerin yoğun olarak yaşadığı Meiderich semtinde çıkan yangında üç kişi hayatını kaybetmiş, aynı aileden yedi Türk vatandaşı da yaralanmıştı. Eşi ve çocukları yangında yaralanan Mahmut Yıldız, yangın sırasında itfaiyenin çalışmalarını eleştirerek, olayın üzerine gideceklerini söyledi.

Olayla ilgili baba Mahmut Yıldız, itfaiyenin yangına yavaş müdahale ettiğini savunarak şöyle konuştu:

"Benim 6 çocuğum ve eşim evden atlayarak hayatlarını kurtardılar. İkinci kattaki Romanyalı aileden üç kişi ne yazık ki hayatını kaybetti. Dördüncü kişi de var. Onu arıyorlar, ancak şu ana kadar bulunamadı. Şu anda evin bazı yerlerine girilemiyor. Bu bölgelerin çökme durumu olduğu söylendi. Eşim hala yoğun bakımda. Çocuklarımın durumu şu an iyi. Bize verilen bilgiye göre, binanın bodrum katında sigara izmaritinin yangına neden olduğu söylendi. Böyle bir şeyin olmasına imkan yok. Ben burayı çok iyi tanıyorum. Biz burada gerçek suçlunun ortaya çıkmasını istiyoruz. Hakkımızı istiyoruz. Benim ailemden yedi kişi yanarak ölebilirdi. Eşimle konuştum. Onun anlattığına göre, polis eşim ve çocukları on beş veya yirmi dakika evde bekletmiş. Polisler olayı anlamayınca, oğlum Emirhan sorumluluğu üzerine alarak atlamak istemiş. Eşim ve polisler önce kabul etmemiş. Ancak, ateş yükselmeye başlayınca mecburen Emirhan aşağı atlamak zorunda kalmış. Kızım Dilara'yı aramaya başlamış. Onu bulamayınca da o da en son çare olarak aşağı atlamış. Eşimin ayağı kırıldı. Eşim şu anda yoğun bakımda tedavi görüyor."

Emirhan: "Korkmadım"

Yangın sırasında evden ilk atlayan Emirhan Yıldız (15), daha sonra atlayan kardeşleri Yusuf'u ve Muhammet Emin'i kollarını açarak kurtardığını belirterek, olay gecesinde korkmadığını söyledi. Emirhan, "O gece yatıyorduk. Ağabeyim bizi uyandırdı. Yangın alarmı da çalmaya başladı. Hemen annemin odasına giderek, onu da uyandırdık. En küçük kardeşimi kucağıma aldım. Hava alması için pencereyi açtım. Elektrik kesildi ve dumanlar çoğalmaya başladı. Ben sonra aşağıya atladım. Yusuf'u da alıp atlayacaktım. Ancak, annem onu içeri çekti. Ben aşağıda kardeşlerimi kollarımı açarak tuttum ve kurtardım. Herkes korktu, sadece ben korkmadım" şeklinde konuştu.

İtfaiyede sorun üstüne sorun yaşadı

Olayın görgü tanıklarından ve evleri yanan Türk kökenli Yıldız ailesinin komşusu Reşat Özen, itfaiye ve polis ekiplerini suçladı. Özen, "Polis ekiplerine evin içerisindeki yabancıların Almanca bilmediklerini ve içeride insanlar olduğunu söyledim. Polis, kendisi evdeki nüfusu faklı hesapladı. Ancak, içeride daha insanlar vardı. İtfaiye geldi, itfaiyenin yangın merdiveni açılmadı. Arka tarafta bekleyen diğer beş itfaiye aracı da ön tarafa geçemedi. Dakikalarca öyle beklediler. İtfaiye ekipleri evin içerisine girip kontrol yapsaydı, bu olaylar yaşanmazdı. Alman medyası da olayı saklamaya çalışıyor. Bunu da anlamış değilim. İtfaiyenin kurtarma balonu açılmadı. İnsanlar göz göre göre evin üst katında yanarak aşağı atladı. Burada bir vurdumduymazlık var" dedi.

Yardım kampanyası başlatıldı

Yanan binanın yan tarafında yer alan DİTİB Yunus Emre Camii Dernek Başkanı Fatih Yüksel, yangında mağdur olan ailelere yardım kampanyası başlattıklarını ifade ederek, cami olarak olay gecesi görevlilere yardımcı olmaya çalıştıklarını söyledi.

İtfaiye ihmali araştırılacak

Duisburg Belediye Meclis Üyesi ve bağımsız milletvekili adayı Burhanettin Datlı ise itfaiyenin olay yerine geç gelmesi ve bir takım teknik arızaların oluşmasının ciddi bir sorun olduğunu belirterek, itfaiye ile ilgili bir rapor hazırladıklarını ve ihmal varsa bunun araştırılacağını söyledi. Datlı, olayın takipçisi olacaklarını ve ailelere maddi - manevi destek olacaklarını da vurguladı.

Alman komşular isyan etti

Alman komşuları yangının olduğu evin bahçesine mum yakarak, çiçek bıraktılar. Göz yaşlarını tutamayan Alman komşular, itfaiye ekiplerinin olaya çok acemice müdahale ettiğini belirterek isyan ettiler. Alman komşular, itfaiye ekiplerinin gönüllü itfaiye erlerinden olup olmadığının araştırılmasını istediler.

Yangında üç Roman vatandaşı hayatını kaybederken, yedisi Türk kökenli olmak üzere 10'u aşkın kişi yaralanmıştı. Hayatını kaybedenler, otopsinin ardından defnedilecek. Olayla ilgili geniş çaplı araştırma devam ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Mahmut Yıldız Ren Vestfalya Almanya Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title