Haberler

Abdullah: ''İşadamları, Ortak Projelere İmzalarınızı Atın''

Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz Al Suud, ''İki kardeş ülke işadamlarına çağrıda bulunuyorum; Birlikte yatırımlarınızı geliştirin, ortak projelere imzalarınızı atın'' dedi.

Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz Al Suud, ''İki kardeş ülke işadamlarına çağrıda bulunuyorum; Birlikte yatırımlarınızı geliştirin, ortak projelere imzalarınızı atın'' dedi.

Kral Abdullah, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu tarafından Çırağan Sarayında düzenlenen toplantıda konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan ''değerli kardeşim'' diye söz eden Kral Abdullah, Türkiye ile Suudi Arabistan arasında tüm alanlarda gelişmeler bulunduğunu dile getirdi.

Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye gelen turist sayısının arttığını ve geçtiğimiz yıl 50 binin üzerinde kişinin Türkiye'yi ziyaret ettiğini vurgulayan Kral Abdullah, Suudi Arabistan'da da alt ve üstyapı ile diğer alanlarda görev yapan çok sayıda Türk vatandaşının bulunduğunu ifade etti.

Kral Abdullah, bunlardan memnuniyet duyduklarını ve müteahhitlik alanında Türkleri ülkelerine beklediklerini kaydetti.

Türkiye ve Suudi Arabistan arasında çeşitli alanlarda işbirliğini içeren çekirdek anlaşmanın 1973 yılında imzalandığını ve o günden bu yana iki ülke arasında ilişkilerin günden güne geliştiğini dile getiren Kral Abdullah, 2005 yılı rakamlarına göre iki ülke arasındaki ticaret hacminin yaklaşık 3 milyar doları bulduğunu bildirdi.

Kral Abdullah, sözlerini şöyle tamamladı:

''İki kardeş ülke olarak azimliyiz. Ortak arzuları paylaşıyoruz. Hedeflerimiz aynı ve bu ziyaret vesilesiyle hukuki altyapının tamamlanmasına yönelik bir dizi anlaşma ve mutabakat müzekkerelerini imzalama fırsatını bulduk. Bunların bütün hedefi muhtelif alanlarda işbirliği yelpazesinin gelişmesidir. İş dünyasının önünün açılması ve karşılaştıkları güçlüklerin giderilmesi hedeflenmektedir.

İki kardeş ülke işadamlarına çağrıda bulunuyorum; Birlikte yatırımlarınızı geliştirin, ortak projelere imzalarınızı atın. Enerjinizi ülkenizin kalkınmasına, halkına hizmet amacına seferber edin. İki dost ve kardeş halk bundan istifade edecektir.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title