Haberler

Abdulhamit Han'ın Torunu Osmanoğlu: "Osmanlı Ruhu Yavaş Yavaş Geri Geliyor"

Abdulhamit Han'ın torunu Osmanoğlu: "Osmanlı ruhu yavaş yavaş geri geliyor"

KONYA - Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen Keyf-i Muhabbet Söyleşilerine konuk olan Abdülhamid Han'ın torunu Orhan Osmanoğlu, Türkiye'de Osmanlı ruhunun yavaş yavaş geri geldiğine dikkat çekti.

Meram Belediyesi Kadın Aile Müdürlüğü tarafından düzenlenen Keyfi Muhabbet Söyleşilerinin son hafta konukları Abdülhamid Han'ın torunu Orhan Osmanoğlu ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Caner Arabacı oldu. Altuncan Hatun Aile Yaşam Merkezi Keyfi Bahçe Terası'nda gerçekleşen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

"Abdülhamid düşmanlığını nasıl anlayalım?"

Necmettin Erbakan Üniversitesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Caner Arabacı, "Kızıl Sultan" lakabının nasıl oluştuğunu ifade ederken, "Abdülhamid Han'a 'Kızıl Sultan' lakabını Ermeni çetelerinin isyanlarının ardından Ermeniler ve destekçileri takmıştı. Siyonistlerin Abdülhamid Han'a düşmanlık yapması mümkün. Çünkü siyonizme engel oluyordu. Sultan Abdülhamid, 'İnsan olarak Yahudileri koruyalım, kollayalım, onlar da Allah'ın emanetidir, onları da insanca yaşatalım ama siyonizmin bölme, parçalama emeline engel olalım' diyordu. Bundan dolayı Abdülhamid'i tahttan indirmeden Yahudi devletinin kurulamayacağını biliyorlardı. Onları anlamak mümkün. Peki Abdülhamid Han'ın açtığı okullarda yetişen, bu vatanın bazı öz evlatlarının Abdülhamid düşmanlığını nasıl değerlendirelim? Bunu nasıl anlayalım?" şeklinde konuştu.

"Samimi mümin olunduğu zaman Kudüs kurtulacaktır"

Kudüs'ün kurtuluşu hakkında da konuşan Prof. Dr. Arabacı, "Müslümanların İslamlaştığı, samimi mümin oldukları zaman Kudüs bilin ki kurtulacaktır. Çünkü Yahudilere en çok hizmet veren çevre, yönetimi Müslüman gözüken devletler. Mesela Sisi yönetimi haçlının aleti durumundadır. Ürdün yönetimi baştan bu yana İngiliz ve İsrail işbirlikçisi. Bu çok net" dedi.

"Abdülhamid'e yapılanların aynısı Erdoğan'a yapılıyor"

Orhan Osmanoğlu ise tarihte yaşanan olayların bugüne taşındığını işaret ettiği konuşmasında, "Sultan Abdülhamid Han'a yapılanların aynısı bugün Recep Tayyip Erdoğan'a yapılıyor. Bunlardan ders almamız lazım. Biz bugün 17 Aralık'ı yaşadık, 15 Temmuz'u yaşadık, Gezi meselesini yaşadık. Geçmişin fotokopisi gibi. Ama bugün millet eskisi gibi değil uyandık. Millet liderine sahip çıkıyor. Sultan Abdülhamid yalnız bırakıldı. Allah'ın izniyle bugün liderimizi yalnız bırakmıyoruz. Hepimiz arkasındayız. Ben şuna inanıyorum ki şimdiki gençlik, bambaşka bir gençlik. Devşirme vardır illaki içimizde az da olsa. Allah'ın izniyle onları da hep beraber temizleyeceğiz ve çok güzel bir Türkiye olacak" şeklinde konuştu.

"15 Temmuz ruhunu yakaladığımızda dünyaya meydan okuruz"

Osmanoğlu, Kudüs'ün kurtuluşu ile ilgili yaptığı açıklamada, "15 Temmuz'da elimizde ne vardı uçaklara ve tanklara karşı. Teknolojiye karşı çıkmadık mı? Biz o ruhu yakaladığımızda tüm Dünya'ya meydan okuruz. 15 Temmuz bizim için bir başlangıç. Bunu unutmayalım. Allah'ın izniyle fitil ateşlendi. Biraz sabır lazım. Yahudiler o topraklara yerleşmek için 1700'lerde çalışmaya başladılar. Onun için bizim çok çalışmamız lazım. Biz daha kendimize yeni yeni geldik. 20 yıl önce Avrupa'da Türkiye'nin ismi geçmiyordu. Şu an tüm dünyada her gün gündemdeyiz. Ben şuna inanıyorum. Osmanlı ruhu geri geliyor yavaş yavaş. Kurtuluş buradan olacak Allah'ın izniyle. Bu sancak tekrar şahlanacak inşallah. Kurtuluş İslam'da ve Türklerin elinde" dedi.

Meram Atiyye-i Seniyye projesi

Meram Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Abdülhamid Han'ın izinden Meram Atiyye-i Seniyye projesi hakkında da görüş belirten Osmanoğlu, "Sultan Abdülhamid Han'ın her sene 2 kez Kudüs'e gönderdiği hediyeler vardı. Ne mutlu ki Türkiye Cumhuriyeti içerisinde Konya'dan Meram Belediye Başkanımız Fatma Toru bu projeyle o geleneği yaşatıyor. Kudüs'e yolculukta beni de davet ettiler ve seve seve kabul ettim. Dedemizin geleneğini yaşatacağız. Bundan sonra da bu tip projelerde bulunacağım" ifadelerini kullandı.

Programın sonunda Meram Belediye Başkan Vekili Özgür Uslu, Orhan Osmanoğlu ve Prof. Dr. Caner Arabacı'ya hediye takdiminde bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Meram Belediyesi Orhan Osmanoğlu Caner Arabacı Kudüs Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title