Haberler

50 Milyon Dolar Çöpe Atılmış!

NİCHOLE KİDMAN VE GEORGE COOLONEY'İN OYNAYACAĞI VE SPİELBERG'İN ÇEKECEĞİ FİLM İÇİN YÖNETMEN SİNAN ÇETİN'E TEKLİF GELDİ. HERŞEY HAZIRLANDI, AMA ÖYLE BİR NEDEN ÖNE SÜRÜLDÜ Kİ 50 MİLYON DOLAR VE MÜTHİŞ BİR TANITIM UÇUP GİTTİ...

tv8'deki 'Yaşamdan Dakikalar' programında yönetmen Sinan Çetin'in ilk kez anlattığı bir olay, herkesi şaşkına çevirdi.

1996 yılında dünyaca ünlü yönetmen Steven Spilberg'in çektiği filmin bir bölümünün de Türkiye'de çekilmesi kararlaştırılmış. Aynı zamanda arkadaşı olan filmin executive prodüktörünün girişimiyle Sinan Çetin, projeye hemen evet dediğini ve hazırlıklara başladıklarını söyledi. Ancak, Adana'da çekimlere başlandığı bir sırada gelen haber bütün planları suya düşürmüş.

Sinan Çetin, olayı şöyle anlattı. 'Teklifi hemen kabul ettim. Cansu Akbel'i çağırdım. Filmin bütçesi 50 milyon dolar ve tamamı burada harcanacak dedim. Adana'ya gittiler helikopterle. Bir köprü buldular. Her şey gayet güzel, ben de Co Prodüktörüm. Filmin adı Peace Maker. Pazarlık yapıyoruz, iyi bir para alacağım, bir yandan da Spielberg ile tanışacağım. Çok mutluyuz, her şey tamam, çekiyoruz. Tam o arada bir haber geldi devletimizden 'Biz sizin orada güvenliğinizi sağlayamayız'... Antalya, Antakya civarında. O yüzden izin vermediler. 50 milyon dolar Türkiye'ye girmedi. Colooney ve Kidman Türkiye'ye gelmedi. Bu olay harbi gerçekleşti. Filmi Kırım'da çektiler.

İlk kez bu olayı gündeme getirdiğini söyleyen Sinan Çetin'in bir de mesajı vardı: 'Devlet kültür ve sanata karışmasa ne iyi olur!

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title