Haberler

2023'te bayram, kandil ve dini günler ne zaman?

Güncelleme:

Üç aylar ne zaman başlayacak? Sorusunun cevabını vatandaşlarşimdiden araştırmaya başladı .2022 yılında ilk kandil ne zaman, Ramazan ayı ne zaman başlayacak? Recep, Şaban ve Ramazan aylarının başlangıç tarihi, 2022 üç aylar takvimi ve 2022 dini günlerin tarihleri beli oldu mu? Hepsi ve daha fazlası haberimizde...

Diyanet İşler Başkanlığı 2022 yılı dini günler listesini açıkladı. Mevlid Kandili, Kadir Gecesi ve Bayramları kapsayan 2022 yılı tarihlerini açıklayan Diyanet İşleri Başkanlığı listesine haberimizden ulaşabilirsiniz. İşte Diyanet tarafından açıklanan 2022 dini günler listesi...

2022 RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Ramazan Bayramı'nın arefesi 1 Mayıs Pazar gününe denk gelirken; bayramın 1. günü ise 2 Mayıs Pazartesi günü başlayacak ve 4 Mayıs Çarşamba günü sona erecek.

2022 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

2022 yılı Kurban Bayramı arefesi 8 Temmuz Cuma olacak ve Kurban Bayramı'nın 1. günü 9 Temmuz Cumartesi günü başlarken;12 Temmuz Salı günü sona erecek.

KANDİL GÜNLERİ NE ZAMAN?

  • Regaib Kandili: 3 Şubat 2022 Perşembe
  • Miraç Kandili: 27 Şubat 2022 Pazar
  • Berat Kandili: 17 Mart 2022 Perşembe
  • Kadir Gecesi: 27 Nisan 2022 Çarşamba
  • Mevlid Kandili: 7 Ekim 2022 Cuma

ÜÇ AYLARIN NEDİR?

Üç aylar olarak bilinen Recep, Şaban ve Ramazan ayları "mübarek aylar" olarak kabul edilir. Nitekim Hz. Muhammed (sav), Recep ayı girdiğinde "Allah'ım! Recep ve Şaban'ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan'a ulaştır." diye dua etmiştir. Oruca dair Kuran-ı Kerim'de de kesin hükümler bulunmaktadır. Ramazan ayında oruç tutmak farzdır.

Recep ve Şaban aylarında ise Hz. Muhammed'in (s.a.v.) diğer aylara oranla daha fazla nafile oruç tuttuğu fakat Ramazan'ın dışında hiçbir ayın tamamını oruçlu geçirmediği hadis kaynaklarında da geçmektedir.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Diyanet İşleri Başkanlığı Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title