Haberler

2022'nin en çok konuşulan isimlerinden Halil Posbıyık kimdir? Halil Posbıyık hayatı ve biyografisi!

Güncelleme:

2022'nin nabzını tutan insansız haber analiz ve raporlama sistemi Habermetre, en fazla habere konu olan kişileri raporladı. Bu yıl 7.875 haber kaynağında 788.301 adet haber yapılan Halil Posbıyık, toplamda 1.014.854.123 okunma sayısı ile listenin önemli isimleri arasında yer aldı. Peki, Halil Posbıyık kimdir. İşte, Halil Posbıyık hayatı ve biyografisi

İnsansız haber analiz ve raporlama sistemi Habermetre'nin 2022 değerlendirme raporunda Halil Posbıyık, 2022'nin hakkında en fazla haber yapılan ve en çok okunmaya sahip olan kişileri arasında yer aldı. Vatandaşların da hakkında bilgiler araştırdığı Halil Posbıyık hakkında 7.875 haber kaynağında 788.301 adet haber yer alırken 2022'de toplam 1.014.854.123ziyaretçiye ulaştı. Meraklı soruların odağı haline gelen Halil Posbıyık hakkında merak edilen Halil Posbıyık kimdir, kaç yaşında, nereli ve merak edilen diğer soruların yanıtlarını mercek altına alıyoruz.

HALİL POSBIYIK KİMDİR?

Halil Posbıyık, 2 Temmuz 1945 tarihinde Karadeniz Ereğli'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Karadeniz Ereğli'de, lise öğrenimini Zonguldak'ta, üniversite öğrenimini İstanbul'da tamamladı ve inşaat mühendisi olarak mezun oldu.

1971 yılında Karadeniz Ereğli Belediyesi'de Fen İşleri Müdürü olarak çalışmaya atıldı. 1974-1994 yılları arasında, mühendis-yönetici olarak Ereğli Demir ve Çelik Fabrikalarında hizmet verdi.

Halil Posbıyık, Türk Eğitim Derneği Vakfı Karadeniz Ereğli Şubesi'nin yeniden yapılandırılması için girişimlerde bulunarak bu dernekte de kurucu başkanı sıfatı ile görev yaptı.

1989 seçimlerinde Anavatan Partisi tarafından Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi, ancak seçilemedi. 1994 seçimlerinde halkın Karadeniz Ereğli Belediye Başkanlığı'na seçildi.

Zonguldak Çevre Belediyeler Birliği kurucu başkanı olarak görev yapan Posbıyık, 1999 yılında, yeniden Karadeniz Ereğli Belediye Başkanlığı'na seçildi. 28 Mart 2004 tarihindeki mahalli idareler seçimlerinde, 3. kez Karadeniz Ereğli Belediye Başkanlığı görevine seçildi.

Türkiye'deki 3215 belediyenin bağlı olduğu Türkiye Belediyeler Birliği'nde 2000-2003 yılları arasında Yönetim Kurulu üyeliği yapan Posbıyık, 2003 yılından bu yana Birliğin Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmektedir.

Evli ve iki çocuk babasıdır.

Halil Posbıyık, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde CHP Zonguldak Karadeniz Ereğli Belediye Başkan adayıdır.

Haberler.com / Sena Demiröz - Gündem

Halil Posbıyık Habermetre Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title