Haberler

2022 Emekli zammı belli oldu mu? Emeklilere ne kadar zam verilecek 2022?

Güncelleme:

Asgari ücret ve dolar kuru ile ekonomi konuları gündem olurken memur maaşları da vatandaşların merak konusu haline geldi. Peki, Yeni yılda emekli maaşları zamlanacak mı? Emeklilere ne kadar zam verilecek 2022? İşte yetkili ağızlardan gelen son açıklamalar…

Yılbaşı öncesi vatandaşlar ekonomik konuları araştırırken maaş zamları en çok merak edilen konular arasına girdi. Memur maaşı konusu ise detaylı araştırıldı. Peki, Emeklilere ne kadar zam verilecek 2022? Yeni yılda emekli maaşları zamlanacak mı?İşte, merak edilen sorular ve yanıtları…

SEYYANEN ZAM FORMÜLÜ

SSK ve Bağ- Kur emeklilerine ek zammın seyyanen olarak belirlenmesi de gündemde. Buna göre, SSK ve Bağ-Kur'lulara 6 aylık enflasyona ilaveten belirlenen tutarda seyyanen artış yansıtılabilecek.

DÜŞÜK MAAŞA YÜKSEK ARTIŞ

Emeklilere yapılacak ilave zammın kademeli olması planlanıyor. Yani düşük maaşlılara daha yüksek zam yapılması düşünülüyor. Burada oransal ya da seyyanen zammın maaşa göre farklı uygulanması ya da bin 500 liraya yükseltilen taban aylığın artırılması söz konusu olabilecek.

TAHMİNEN YÜZDE 14.22

Sabah'ta yer alan habere göre SSK ve Bağ-Kur emeklileri Ocak'ta 6 aylık enflasyon oranında zam alacak. İlk formüle göre bu zammın üzerine bir refah payı eklenerek yıllık enflasyona eşitlenmesi söz konusu olabilecek. Örneğin; Piyasa Katılımcıları Anketi'ndeki 23.85'lik yıl sonu enflasyon tahminine göre 6 aylık TÜFE yani emeklilerin zam oranı yüzde 14.2 olacak. Yıllık enflasyon formülü hayata geçirilirse bu zam yüzde 23.85'e tamamlanabilecek.

YÜZDE 40 FORMÜLÜ

Yıllık kümülatif artışın yüzde 40'a ulaşabileceği de konuşuluyor. SSK ve Bağ- Kur emeklileri Temmuz'da yüzde 8.45 zam almıştı. Zammın yüzde 40'a tamamlanması formülü hayata geçerse, Ocak'ta emeklilere yüzde 29.1 zam söz konusu olacak. 6 aylık enflasyona göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zammı yüzde 14.2 çıkarsa yüzde 13.3'lük ek artış yapılabilecek.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Memur Zam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title