Haberler

14. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali

14.Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali'nde Fatih Erkoç, 52 ülkeden gelen konuklara muhteşem bir akşam yaşattı.

14. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali'nde Fatih Erkoç, 52 ülkeden gelen konuklara muhteşem bir akşam yaşattı.

Büyükçekmece Belediyesi'nin geleneksel olarak düzenlediği 14. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali'nin resmi açılışı görkemli bir şekilde gerçekleştirildi. Büyükçekmece Kemal Sunan Anfi Tiyatrosu'nda gerçekleşen açılış törenine, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Büyükçekmece Kaymakamı İbrahim Yurdakul, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Schalke 04 Kulübü'nün Onursal Başkanı Gerhard Rehberg, tiyatro ve sinema oyuncusu Müjdat Gezen, iş adamları, 52 ülkeden gelen yaklaşık bin 600 konuklar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

FATİH ERKOÇ MİSAFİRLERİ COŞTURDU

Festival, ünlü sanatçı Fatih Erkoç'un pop şarkılarından Türk sanat müziği ve caz eserlere uzanan zengin repertuarıyla başladı. Festival kapsamında 52 ülkeden gelen bin 600 yabancı konuk, Fatih Erkoç'un birbirinden farklı şarkılarıyla coştu.

Daha sonra resmi açılış seremonisi eşliğinde festivale katılan ülkelerin bayrakları sahnede yerini aldı. Bayrakların yerini almasıyla yabancı ülkelerden gelen yüzlerce dansçı festival alanına gelerek teker teker hünerlerini sergiledi. Yöresel danslarını gerçekleştiren dansçılara vatandaşlarda alkışlar ve ıslıklarla eşlik etti. Sahnede bir araya gelen çeşitli ülkelerin vatandaşları, Ankara'nın Bağları şarkısıyla dans etti.

"ULUSLAR ARASI ALANDA HALA BARIŞ ARAYAN BİR ÜLKEYİZ"

KKTC Başkanı Derviş Eroğlu, yaptığı konuşmada, festivallerin çok güzel bir havaya dönüştüğünü söyleyerek, "Büyükçekmece Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu festivalde sizlerle birlikte olmaktan gurur ve onur duymaktayım. Bu güzellikler Kıbrıslı bir Türk olarak beni onurlandırmıştır. Bunun için Büyükçekmece Belediyesi'ne teşekkür ediyorum" dedi.

KKTC'nin uluslararası organizasyonlarda çok yer alamadığından yakınan Eroğlu, "Biz sadece anavatan Türkiye tarafından tanınmış bir ülke olduğumuz için gençlerimiz uluslararası ortamlarda maalesef kendilerini gösteremiyorlar. Bazı engellerle karşılaşıyoruz. Ama burada kendi dostları arasında yarın hünerlerini sergileyecekler" diye konuştu.

Barış arayan bir ülke olduklarını belirten Eroğlu, "Barış arayan bir kişi alarak 1974 Mutlu Barış Harekatıyla Kıbrıs Türk halkı barışa, özgürlüğe kavuşmuştur. Ama uluslararası alanda hala barış arayan bir ülkeyiz. İnşallah KKTC ile Güney Kıbrıs Rum halkı arasında yerini bulur ve iki halk arasında barış bulunur" şeklinde konuştu.

"SİYASETÇİ ASLA TOPLUMU BİRBİRLERİNE DÜŞMAN ETMEMELİ"

"Bu kadar güzel bir gecede siyasetçi az ve kısa konuşmalı" diyerek konuşmasına başlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran da, "Dünyanın çeşitli yerlerinden gelen dostlarımız ülkenin gençleri, kadınları, Türkiye'yi, Büyükçekmece'yi yüreklerindeki sevgiyle gözlerindeki parlaklık ve ışıklıkla ısıttılar. Bu akşam 90 yaşında olan Türkiye Cumhuriyeti'nden çokça söz edildi. Ancak bende birkaç bir şey söylemek istiyorum. Türkiye Cumhuriyeti laik, demokratik ve hukuk devletidir. Bende bu güzel ülkenin bir vatandaşı ve siyasetçisi olarak ama aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu CHP'li olarak sizleri burada ağırlamaktan mutluluk duymaktayım" dedi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün "Yurtta barış dünyada barış" sözünü hatırlatan Oran, "Siyasetçi asla toplumları birbirlerine düşman etmemeli. Siyasetçi kesinlikle kışkırtıcı, bölücü olmamalı, siyasetçi, barıştan yana ve halktan yana olmalı. Siyasetçi egemenlik kayıtsız şartsız olmalı demeli" diye konuştu.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün ise, "Dünyanın çeşitli yerlerinden Türkiye'ye gelen dostlarımız, dost ülkenin gençleri, kadınları, erkekleri, burayı İstanbul'u Büyükçekmece'yi ısıttılar. Festivalin ne olduğunu, ne mesaja neler verdiğini bu dünya gençliği ortaya koydu. 2 gün içerisinde Ankara'nın havasını Konya'nın havasını bu gençler çalabiliyorsa, bu gençlik önünde, dünya gençleri önünde kimse duramaz. Kafaya koyarsa yaparlar. Büyükçekmece Ulusla arası Kültür ve Sanat Festivaliyle, dünyanın dört bir yanında 14 yıldan beri gelen dünya gençleriyle beraber Büyükçekmece Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü üzerinden bütün dünyaya dostluk, kardeşlik ve barış mesajlarını göndermiş olmuştur" dedi.

Konuşmaların ardından festival ateşi yakılarak festivalin resmi açılış töreni sona erdi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Derviş Eroğlu Büyükçekmece Fatih Erkoç Umut Oran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title