Haberler

13. Yerel Kümelenme Toplantısı Yapıldı

Adıyaman'da 13.'sü Yapılan Tekstil Hazır Giyim Kümelenme Toplantısı Büyük Bir Katılımla Gerçekleştirildi.

Adıyaman'da 13.'sü yapılan Tekstil Hazır Giyim Kümelenme Toplantısı büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Isias Otel'de düzenlenen toplantıya Başbakanlık GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Muaamer Yaşar Özgül, Başbakanlık GAP Bölge İdaresi Şanlıurfa Bölge Bölge Müdürü Rafet Yılmazoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Başkanı Osman Birsen, İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyoncular Birliği (İHKİB) Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçılar Birliği (İTKİB) Başkanı İsmail Gülle, Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği

(TGSD) Başkanı Ahmet Nakkaş, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Tekstil Saniye Meclis Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Konfeksiyon ve Hazır Giyim Sanayi Meclis Başkanı Umut Oran, TRİSAD Başkanı Eyüp Güzel, TİGSAD Başkanı Bahri Özdinç, KYSD Başkanı Kahraman Öztürk, MESİAD Başkanı Ercan Tan ile çok sayıda iş adamı ve firma temsilcileri katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Adıyaman Valisi Halil Işık, Adıyaman'daki tekstil firmalarının giderek arttığını belirterek, "İlimizdeki tekstil firmalarının artmasıyla, gelişmesi de aynı orantıyla ilerlemektedir. Bunun için biz de çalışmalarımızı durmaksızın sürdürüyoruz" dedi.

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Zafer Ersoy ise, yapılan kümelenme çalışmalarının giderek iyiye gittiğini ifade ederek, "Tekstil için yapılan kümelenmeyi başka sektörlere çekmek için de uğraşıyoruz. Bunun buradan ilan etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Teşvik yasasıyla birlikte Adıyaman'da 3 yıl içinde 36 yatırım yapıldığını dile getiren TOBB Hazır Giyim Meclis Başkanı Umut Oran de, "Kümelenme modelini hükümetin kalkınma modeli olarak kullanılması gerekmektedir. Eğer Çin'de 110 tane hazır giyim havzası varsa, Türkiye'de ise bu sayınının sadece 8 ile sınırlıdır. Biz bu havzaları farklı sektörlere de artırarak taşımalıyız" dedi.

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ise, Türkiye'deki tekstili bitirmeye kalkanların işsizliği önleyemeyeceğini ifade etti.

Toplantı sonrasında Vali Işık, katılımcılara plaket verdikten sonra Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi'ni gezdirdi.

(MY-ÖZ-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne? Nihal Candan tutuklandı mı? Nihal Candan neden tutuklandı, suçu ne? Brighton Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Manchester City maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Ali Erbaş Arapça biliyor mu, Fransızca biliyor mu? Azem ne demek? Azem anlamı ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title