Haberler

Mardin Kızıltepe seçim sonuçları (2015 genel) Kızıltepe sonuçları

Kızıltepe / Mardin seçim sonuçları. Mardin Kızıltepe 2015 genel seçim sonuçları. Mardin Merkez, ilçeleri ve Kızıltepe'de 7 Haziran akşamı kesinleşmiş seçim sonuçları seçim özel sayfamızda.

Kızıltepe / Mardin  seçim sonuçları. Mardin Kızıltepe 2015 genel seçim sonuçları. Mardin Merkez, ilçeleri ve Kızıltepe'de 7 Haziran akşamı kesinleşmiş seçim sonuçları seçim özel sayfamızda. Kızıltepe'de 2011'de en yüksek oyu bağımsız aday Ahmet Türk aldı. Mardin Kızıltepe'de 58.486 seçmenden destek alan Ahmet Türk %60.15 ile Mardin Kızıltepe'de Ak Parti'nin önünde ilk sırada yer aldı. Ak Parti ise Kızıltepe'de %23,98 oy aldı. 

Kızıltepe, Mardin ilinin bir ilçesidir. İlçenin eski ismi Koçhisar'dır. Kızıltepe yerleşimi kuruluş tarihi milattan önceki yıllara dayanır. Bu tarih, tarihi eserler ve bugün harabe haline gelmiş eski yerleşim merkezlerinde bulunan kalıntılara dayanır.

MS 1200 yıllarında Artuklular tarafından yapılan ve günümüzde halen ibadete açık olan tarihi camii bu bilgileri doğrulamaktadır.

Yapılan araştırmalara göre, şehir birçok kez savaşlar sonucunda harabeye dönüşüp yer değiştirmiştir. Buna göre, ilk yerleşim alanı bugünkü şehir merkezinin 10 km güneyinde bir köy yerleşmesi olan Haramhattat 'tır.

Kızıltepe'nin tarihinde bilinen ilk isimleri ''Qoser', Dunaysir ve Telermendir.

Kızıltepe, Mezopotamya'nın verimli toprakları üzerinde kurulmuş olması, ayrıca Asya ile Avrupa kıtaları arasında önemli bir ticaret yolu olan İpek Yolu'nun kavşağında yer alması nedeniyle tarih boyunca önemli bir yerleşim merkezi olma özelliğini korumuştur. Bu özelliği nedeniyle birçok savaşlara sahne olmuş ve çeşitli milletler tarafından birçok kez yağmalanmıştır.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Ahmet Türk Kızıltepe Ak Parti Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title