Haberler

İstanbul Beyoğlu genel seçim (2015) Beyoğlu ilçesi sonuçları

İstanbul Beyoğlu seçim sonuçları. Türkiye geneli ve İstanbul Beyoğlu 2015 seçim sonuçları. Beyoğlu'nda 2015 ve geçmiş dönem seçim sonuçları en iyi görseller eşliğinde haberler.com'un seçim sayfasında.

İstanbul Beyoğlu seçim sonuçları. Türkiye geneli ve İstanbul Beyoğlu 2015 seçim sonuçları. Beyoğlu'nda 2015 ve geçmiş dönem seçim sonuçları en iyi görseller eşliğinde haberler.com'un seçim sayfasında. 2009 yılından bu yana yapılan yerel ve genel seçimlerinde Beyoğlu ilçesinde partilerin aldıkları oy oranları ve Belediye seçimleri sonrası Beyoğlu Belediyesi'ni kazanan partinin aldığı oy oranları. 

Beyoğlu, İstanbul'un Avrupa yakasında bulunan ilçelerinden biri. Beyoğlu ilçesini kuzeyden Şişli İlçesi, doğudan Beşiktaş İlçesi ve İstanbul Boğazı, kuzeybatıdan Kağıthane ve Eyüp ilçeleri, güneyden Haliç çevrelemektedir. Yüzölçümü 8.76 km2'dir. Köy yerleşimi olmayan ilçe 45 mahalleden oluşmaktadır.

Tarihî yarımadanın ve Haliç'in karşısında gelişen bölge Orta Çağdan itibaren, Yunanca'da "karşı yaka", "öte" anlamına gelen "Pera" (Πέρα) adıyla anılmaktaydı.Türkler tarafından kullanılan "Beyoğlu" adının, bir beyin oğlunun bölgedeki konağından kaynaklandığı ileri sürülür. Bu konuda öne sürülen iki rivayetten ilki; Osmanlı Padişahı II. Mehmed döneminde, Trabzon İmparatorluğu Prensi Aleksios Komnenos'un İslamiyeti kabul ederek bu bölgeye yerleşmesinden; ikincisi ise Padişah I. Süleyman döneminin Venedik elçisi Andrea Gritti'nin, Rum bir kadınla evlenmesi sonucunda dünyaya gelen oğlu Luigi Gritti'nin Taksim dolaylarında bir konakta oturmasından dolayı bu Beyoğlu adının kullanılmaya başlanıldığını belirtir. 1925 yılında Pera kullanımı resmî yazışmalardan çıkarıldı ve Beyoğlu ismi kullanılmaya başlandı.

 

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Beyoğlu Belediyesi İstanbul Türkiye Haliç Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title