Haberler

Hatay 2015 genel seçim sonuçları, Hatay İlçeleri oy dağılımı

Hatay genel seçim sonuçları. 7 Haziran 2015 genel seçim sonuçları açıklanıyor. Sandıkların açılmasıyla birlikte Hatay ili ve ilçeleri seçim sonuçları gelmeye başladı. Geçtiğimiz genel seçim sonuçları sonrası (2011) Ak Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi arasında kora kor rekabetin yaşandığı Hatay'da 2015 genel seçimlerinin sonucu iki partinin en fazla milletvekili çıkardığı illerden biri olduğu için büyük öneme sahip. 

Hatay'da geçtiğimiz milletvekili seçimlerinde Hatay %44,64 oy oranına sahip Ak Parti'den Adem Yeşildal, Hacı Bayram Türkoğlu, Mehmet Öntürk, Orhan Karasayar, Sadullah Ergin isimlerini TBMM'ye gönderdi.  Böylece AKP Hatay'dan 5 milletvekili çıkarmış oldu. 

Cumhuriyet Halk Partisi ise %38,41 oy ile Hasan Akgöl, Mehmet Ali Ediboğlu, Mevlüt Dudu, Refik Eryılmaz isimleri ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden 4 koltuk alabildi. Milliyetçi Hareket Partisi ise %12,65 ile Hatay'dan 1 milletvekili çıkarırken Adnan Şefik Çirkin Meclis'e TBMM kapıları açıldı. 

YEREL SEÇİMLERDE DE BÜYÜK REKABET 

2009 yerel seçimlerinde Ak Parti Hatay Büyükşehir Belediyesi seçimlerini kazanırken, 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde koltuk isim değiştirmedi ancak parti değişti. Lütfü Savaş 2009 yılında Ak Parti'den aday olduğu dönemde ve 2014 yılında CHP'den aday olduğu dönemde de seçimleri kazanarak bölgedeki ağırlığını kanıtladı. 

Hatay ilçeleri genel seçim sonuçları; 

HATAY BŞ.  
ALTINÖZÜ  
ANTAKYA  
ARSUZ  
BELEN  
DEFNE  
DÖRTYOL  
ERZİN  
HASSA  
İSKENDERUN  
KIRIKHAN  
KUMLU  
PAYAS  
REYHANLI  
SAMANDAĞ  
YAYLADAĞ 

Bu ilçelerde detaylı seçim sonuçlarını görüntülemek için Hatay seçim sonuçları safyamızı ziyaret ediniz. 

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Cumhuriyet Halk Partisi Adem Yeşildal Ak Parti Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title