Haberler

2015 Isparta genel seçim, Isparta İl ve İlçeleri sonuçları

Isparta 2015 genel seçim sonuçları. 7 Haziran akşamı Türkiye'nin gözü seçim sonuçlarında. Isparta ili ve ilçeleri genel seçim sonuçları detaylı grafikler eşliğinde haberler.com adresinde.

Isparta 2015 genel seçim sonuçları. İl ve İlçe bazında Isparta genel seçim sonuçları seçim özel sayfamızda. Sandıkların açılmasıyla birlikte bölgeden oy oranları gelmeye devam ediyor. Isparta ilçelerine dağılmış oy yüzdeleri ve önceki seçimlerde partilerin aldığı oy oranları için ilgili bağlantıları haberimizde bulabilirsiniz. 

ISPARTA'DA SEÇİMLER 

2009 yılında yapılan yerel seçimlerden itibaren Isparta seçimleri analiz edildiğinde bölgede yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi'nin, genel seçimlerde ise Adalet ve Kalkınma Partisi'nin üstünlüğü söz konusu. 2009 ve 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde MHP adayı Yusuf Ziya Günaydın Isparta Belediye Başkanlığı koltuğuna oturdu. 

2011 genel seçimlerinde ise Ak Parti %53,01 oy ile bölgede en fazla oyu alan parti oldu. 2011 genel seçimleri sonrası Ak Partili isimler Recep Özel ve Süreyya Sadi Bilgiç'e Türkiye Büyük Millet Meclisi kapıları açıldı. CHP ve MHP'de bölgeden birer vekil çıkarmayı başardı. CHP Ali Haydar Öner, MHP Süleyman Nevzat Korkmaz'ı Ankara'ya gönderdi. 

Isparta ilçeleri genel seçim sonuçları; 

ISPARTA  
AKSU  
ATABEY  
EĞİRDİR  
GELENDOST  
GÖNEN  
KEÇİBORLU  
SENİRKENT  
SÜTÇÜLER  
ŞARKİKARAAĞAÇ  
ULUBORLU  
YALVAÇ  
YENİŞAR BADEMLİ 

Isparta ilçeleri 2015 genel seçim sonuçları için linke tıklamanız yeterli. 

 

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Milliyetçi Hareket Partisi Ak Parti Türkiye Isparta Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title