Haberler

Yemen'in Taiz kentinde kötüleşen yaşam koşulları protesto edildi

Güncelleme:

Yemen'in güneybatısındaki Taiz kentinde yerel para biriminin dolar karşısında değer kaybetmesi nedeniyle kötüleşen yaşam koşulları ve ekonomik durumu protesto etmek için gösteri düzenlendi.

Yemen'in güneybatısındaki Taiz kentinde yerel para biriminin dolar karşısında değer kaybetmesi nedeniyle kötüleşen yaşam koşulları ve ekonomik durumu protesto etmek için gösteri düzenlendi.

Taiz'deki gençlik gruplarından "Düzeltmek için Gençlik Hareketi"nin çağrısıyla kentin merkezinde düzenlenen gösteriye yüzlerce kişi katıldı.

Göstericiler, "Para biriminin değer kaybetmesi hükümet için bir utançtır", "Fiyatlardaki artış ve yönetimin ihmali vatandaşa karşı savaştır" ve "Tüm talihsizliklerin sebebi Husi darbesidir" ibarelerinin yer aldığı dövizler taşıdı.

Hareket tarafından gösteride okunan bildiride, "krizin kötüleşmesi, yerel para biriminin dolar karşısında değer kaybetmesi ve ulusal ekonominin çöküşünden hükümetin sorumlu olduğu" belirtildi.

Bildiride, göstericilere "mevcut Yemen hükümetini görevden almak ve ülkeyi Husilerden kurtarmak ve Yemen riyalini çöküşünü engellemek amacıyla çalışacak teknokrat hükümet oluşturmak için güçlerini birleştirmeleri" çağrısı yapıldı.

Altı yılı aşkın süredir iç savaşın devam ettiği Yemen'de, riyaldeki hızlı ve rekor seviyedeki değer kaybı, halkın zaten düşük olan alım gücünü iyice zayıflattı ve fakirlik oranı yüzde 80'lere ulaştı.

İç savaşın başladığı 2015 yılı başında bir ABD doları 215 Yemen riyali iken, savaşla birlikte yaşanan hızlı değer kaybı neticesinde bir dolar 1380 riyale kadar yükseldi.

Kaynak: AA / Güncel

Hükümet Yemen Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title