Haberler

Tarihi Kütahya Kalesi'nin kapısı yeniden hayat buluyor

Güncelleme:

Vali Ali Çelik'in girişimlerinin ardından Kütahya Belediyesi ile Kütahya İl Özel İdaresi iş birliğinde tarihi Kütahya Kalesi'nin kapısında başlatılan restorasyon çalışmalarında sona gelindi.

Vali Ali Çelik'in girişimlerinin ardından Kütahya Belediyesi ile Kütahya İl Özel İdaresi iş birliğinde tarihi Kütahya Kalesi'nin kapısında başlatılan restorasyon çalışmalarında sona gelindi. Restorasyonun kasım ayında tamamlanacağını söyleyen Vali Çelik, "Desteklerinden dolayı Belediyemize, Özel İdaremize ve İl Genel Meclisi üyelerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Kütahya Valisi Ali Çelik, 72 burcuyla Türkiye'nin 3. büyük kalesi olan tarihi Kütahya Kalesi'nde devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. KASIMDA TAMAMLANIYOR

Tarihi kalenin kapısında başlatılan restorasyon çalışmalarının kasım ayında tamamlanacağını kaydeden Vali Ali Çelik, "Binlerce yıllık geçmişiyle birçok medeniyete kucak açan kalemizi geleceğe sağlıklı bir şekilde aktarmak için el ve gönül birliği içerisinde bir çalışma içerisinde girdik. Kütahya Belediyemiz ile İl Özel İdaremizin finansman desteğiyle başlatılan restorasyonun tamamlanmasının ardından tarihi kale kapımız yeniden hayat bulacak. Desteklerinden dolayı Belediyemize, Özel İdaremize ve İl Genel Meclisi üyelerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Vali Ali Çelik daha sonra Paşa Sultan Mahallesinde incelemelerde bulundu.

Vali Ali Çelik'e Vali Yardımcısı Dr. Halil İbrahim Ertekin, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Arık, Kütahya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cengiz Işık ile Başkan Yardımcısı Kutyar Özer ile kurul üyeleri eşlik etti.

Kaynak: Habermetre / Toplum

Kütahya Belediyesi Kütahya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title