Haberler

Pakistan, "Fransa Büyükelçisi'nin gönderilmesi hariç" TLP'nin şartlarına mutabık

Güncelleme:

Pakistan İçişleri Bakanı Şeyh Raşid Ahmed, hükümetin, Fransa Büyükelçisi'nin gönderilmesi ve elçiliğin kapatılması talebi dışında yasaklı Tahrik-i Lebbeyk Pakistan Partisi (TLP) tarafından öne sürülen şartlarda mutabık olduğunu söyledi.

Pakistan İçişleri Bakanı Şeyh Raşid Ahmed, hükümetin, Fransa Büyükelçisi'nin gönderilmesi ve elçiliğin kapatılması talebi dışında yasaklı Tahrik-i Lebbeyk Pakistan Partisi (TLP) tarafından öne sürülen şartlarda mutabık olduğunu söyledi.

Yerel basındaki haberlere göre, Ahmed, başkent İslamabad'da yaptığı açıklamada, Fransa Büyükelçisi'nin gönderilmesiyle ilgili çeşitli kısıtlamalar bulunduğunu ifade ederek bu konuyla ilgili Pakistan'ın üzerinde büyük bir baskı olduğunu belirtti.

Ahmed, Fransa Büyükelçisi'nin gönderilmesi halinde Pakistan'ın çok çeşitli sorunlarla karşı karşıya kalacağını vurgulayarak, "(TLP) Onlardan Fransa Büyükelçiliği ile ilgili taleplerini yeniden gözden geçirmesini istiyoruz." dedi.

TLP'nin taleplerini büyük oranda kabul ettiklerini dile getiren Ahmed, parti mensuplarına oturma eylemlerini sonlandırmaları çağrısında bulundu.

Basında, yasaklı partinin talepleri arasında gözaltına alınan üyelerinin ve TLP lideri Saad Rizvi'nin serbest bırakılması ve partiye getirilen yasağın kaldırılmasının bulunduğu belirtiliyor.

Öte yandan TLP mensuplarının, Muridke şehrindeki oturma eylemi sürüyor.

TLP ile müzakereler için heyet görevlendirilmişti

Yasaklı TLP'nin üyeleri, 21 Ekim'de liderleri Saad Rizvi'nin serbest bırakılması için Lahor'dan İslamabad'a yürüyüş düzenleyeceklerini duyurmuştu.

Lahor'da 22 Ekim'de yaşanan çatışmalarda 1 polis, gösterilerde meydana gelen trafik kazasında da 2 polis hayatını kaybetmişti.

Başbakan İmran Han'ın talimatıyla, İçişleri Bakanı Şeyh Raşid Ahmed, Diyanet İşleri Bakanı Nurul Hak Kadri ve Pencap Adalet Bakanı Muhammed Raca Başarat'tan oluşan 3 kişilik heyet, TLP ile müzakereler için görevlendirilmişti.

TLP'den 24 Ekim'de yapılan açıklamada, 26 Ekim akşamına kadar talepleri karşılanmadığı takdirde İslamabad'a yürüyüşün devam edeceği aktarılmıştı.

Mahkeme, 9 Ekim'de TLP lideri Rizvi'nin serbest bırakılmasına karar vermiş, Pencap hükümeti ise bu karara itiraz ederek temyize gitmişti. Rizvi 12 Nisan'da gözaltına alınmıştı.

TLP şiddete dönüşen eylemleriyle tanınıyor

Sünni-Barelvi hareketine mensup Hadim Hüseyin Rizvi tarafından 2015'te kurulan TLP, radikal görüşleri ve şiddete dönüşen protestolarıyla biliniyor.

Rizvi, 2017'de İslamabad ve yakınındaki Ravalpindi şehrinde hayatı felç eden üç haftalık oturma eylemiyle adını duyurmuştu. Eylemde, seçilmiş yetkililerin Hz. Muhammed'in son peygamber olduğu üzerine yemin etmesi hakkındaki kanunda yapılması istenen değişikliğe karşı çıkılmıştı.

TLP, Pakistan'da 2018'de İslam'a ve Hazreti Muhammed'e hakaret ettiği iddiasıyla idama mahkum edilen Asya Bibi'nin Anayasa Mahkemesince serbest bırakılmasının ardından başlayan protestolar ve Hollanda'da düzenlenmek istenilen karikatür yarışmasına tepki gösterileriyle de gündeme gelmişti.

Partinin kurucusu Hadim Hüseyin Rizvi 19 Kasım 2020'de hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Süleyman Soylu Pakistan Fransa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title