Haberler

İstanbul'da kadim medeniyetlere ait antika eserleri satan 3 şüpheli daha yakalandı

Güncelleme:

İstanbul'da kadim medeniyetlere ait antika eserleri satan 3 şüpheli daha yakalandı Tarihi eser kaçakçılarına yönelik yürütülen soruşma kapsamında Kağıthane ve Eyüpsultan'da ele geçirilen 227 parça tarihi eserle ilgili Kartal ve Gaziosmanpaşa'da yeni bir operasyon gerçekleştirildi Operasyonda...

İstanbul'da kadim medeniyetlere ait antika eserleri satan 3 şüpheli daha yakalandı

Tarihi eser kaçakçılarına yönelik yürütülen soruşma kapsamında Kağıthane ve Eyüpsultan'da ele geçirilen 227 parça tarihi eserle ilgili Kartal ve Gaziosmanpaşa'da yeni bir operasyon gerçekleştirildi

Operasyonda antik dönemlere ait yüzükler, gözyaşı şişeleri ve tabloların da aralarında olduğu 51 parça tarihi eser ele geçirildi

Antika eserlerin ticaretini yaptıkları iddia edilen 3 şüpheli gözaltına alındı

İSTANBUL - İstanbul'da kültür eserleri kaçakçılarına yönelik 23 Ekim'de düzenlenen operasyonun ardından gerçekleştirilen yeni operasyonda antik dönemlere ait yüzükler, gözyaşı şişeleri ve tabloların da aralarında olduğu 51 parça tarihi eser daha ele geçirildi. Antika eserlerin ticaretini yaptıkları iddia edilen 3 şüphelinin daha gözaltına alındığı öğrenildi.

Açılan soruşturma kapsamında harekete geçen İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kadim medeniyetlere ait antika eserlerin illegal ticaretini yaptıklarından şüphelenilen bazı kişileri takibe almış, 23 Ekim'de Kağıthane ve Eyüpsultan'da düzenlenen operasyonda 2 kişiyi gözaltına almıştı.

O tarihte ele geçirilen 227 parça eserle bağlantı olduğu düşünülen 3 şüpheli daha dün Gaziosmanpaşa ve Kartal'da düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. Arkeoloji uzmanı polisin de katıldığı operasyonda ön yüzlerinde insan figürü bulunan Roma ve Bizans dönemine ait çeşitli form ve ebatlarda sikkeler ile antik dönemlerde yaşayan insanların günlük hayatlarında kullandıkları parfüm şişeleri, çeşitli form ve abatlarda cam malzemeler, yüzükler, gözyaşı şişeleri, farlı form ve ebatlara bezekli tablo ve Hristiyanlık döneminde kullanıldığı düşünülen toplam 51 parça eser daha ele geçirildi. Operasyon kapsamında yakalanan şüpheliler hakkında, 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanuna muhalefet suçundan adli tahkikatın başlatıldığı ifade edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Gaziosmanpaşa Eyüpsultan Kağıthane İstanbul 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title