Haberler

İspanya, Başbakan Sanchez'in "fuhşu kaldıracağız" vaadini tartışıyor

Güncelleme:

İspanya'da sol koalisyon hükümeti, ülkede uzun süredir tartışmalara neden olan ve bu zamana kadar yasal çerçeveye oturtulamayan fuhşa çözüm arıyor.

İspanya'da sol koalisyon hükümeti, ülkede uzun süredir tartışmalara neden olan ve bu zamana kadar yasal çerçeveye oturtulamayan fuhşa çözüm arıyor.

Koalisyonun büyük ortağı Sosyalist İşçi Partisi (PSOE) ekim ortasında Valensiya'da yaptığı 40. kongresinde ülkede fuhşu yasaklama sözü verdi.

Başbakan ve PSOE lideri Pedro Sanchez, "Ülkemizde kadınları köle eden fuhşu kaldıracağız." vaadinde bulundu. Kongre sonuç metninde de "Biz sosyalistler, fuhşa son veren ve 21. yüzyıl köleliğinin kurbanı olan kadınlara kapsamlı yanıt veren yasal bir çerçeve sağlamak istiyoruz." ifadesi kullanıldı.

PSOE, 2016'da Fransa'da çıkarılan bir yasayı İspanya için örnek alırken, hazırlanan yasa tasarısında fuhuş yapan kadınların suçlu olmaktan çıkarılıp mağdur statüsünde tanınması, kadın ticareti yapanların ve bu sektördeki müşterilerin cezalandırılması, toplumda bu konuda duyarlılık ve farkındalık yaratılması için sosyal projelerin teşvik edilmesi öngörülüyor.

Ülkede geçen yıllarda tartışılan ancak sonuç alınamayan ve PSOE tarafından bir kez daha gündeme getirilen fuhuş sorununun çözülmesi konusunda diğer siyasi partilerin farklı görüşleri olurken, konuya yasaklama yerine yasal düzenleme getirilmesi gerektiği tartışılıyor.

Avrupa'da fuhuş sektörünün en yaygın olduğu ülkelerin başında gösterilen İspanya'da, sivil toplum örgütlerine göre 300 binden fazla kadının fuhşa zorlandığı belirtiliyor.

İspanya'da cinsel sömürü ve kadın ticareti yasa dışı olmasına rağmen, kamusal alanda olmadığı sürece para karşılığında ve gönüllü olması şartıyla cinsel ilişkiye veya fuhuşla ilgili ilanlara karşı herhangi bir yasal yaptırım bulunmuyor.

Kaynak: AA / Güncel

İşçi Partisi İspanya Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne? Nihal Candan tutuklandı mı? Nihal Candan neden tutuklandı, suçu ne? Brighton Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Manchester City maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title