Haberler

Hindistan'da Binek Otomobil Satışları Eylül Ayında Yıllık Bazda %41 Oranında Azaldı

Güncelleme:

Hindistan Otomobil Üreticileri Birliği (SIAM) tarafından 14 Ekim Perşembe günü açıklanan verilere göre, otomobil ve SUV araç satışları Eylül ayında yıllık bazda %41 oranında azaldı.

Hindistan Otomobil Üreticileri Birliği (SIAM) tarafından 14 Ekim Perşembe günü açıklanan verilere göre, otomobil ve SUV araç satışları Eylül ayında yıllık bazda %41 oranında azaldı. Yarı iletken yonga kıtlığı ve yüksek hammadde fiyatlarının Hindistan'da da otomotiv sektörünü zor durumda bıraktığı ve satışların düşmesinde başat rol oynadığı bildirildi.

SIAM'dan yapılan açıklamanın devamında, üretimin de yıllık bazda %37 oranında gerilediği bildirildi.

SIAM Başkanı Kenichi Ayukawa, motorlu araçlara olan piyasa talebinin gerçekte artış gösterdiğini fakat özellikle yarı iletken yonga temininde yaşanan zorluktan dolayı, piyasa talebini karşılayacak düzeyde üretim yapılamadığını söyledi.

Bu ay başında başlayan bir aylık yeni yıl festivali dönemine giren Hindistan'da otomobil de dahil olmak üzere bir çok ürüne olan talep artış gösteriyor. Fakat tam da bu dönemde otomotiv sektöründe yaşanan tedarik sıkıntıları nedeniyle birçok firmanın üretim kesintilerine gitmek zorunda kaldıkları bildirildi.

Üretim miktarındaki düşüş nedeniyle, birçok otomobil üreticisi firmanın müşteri taleplerini sıraya koyarak bekleme listeleri oluşturdukları öğrenildi.

Açıklanan SIAM verilerine göre, geçtiğimiz yıl Eylül ayında 272. 027 adet olan satılan toplam binek otomobil sayısı, bu yılın aynı ayında 160. 070 adede geriledi. Motosiklet ve scooter satışları ise yine aynı dönemde 1, 8 milyon adetten 1, 5 milyon adede düştü.

Kaynak: Reuters

Yayınlayan: T. C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

Kaynak: Habermetre / Toplum

Tragger Eylül India Toplum Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title