Haberler

TEZHİP SANATI SERGİSİ? AÇILDI

Güncelleme:

DÜNYANIN en büyük mozaik sergileme alanına sahip Hatay Arkeoloji Müzesi'nde Tezhip Sanatı Sergisi, açıldı.

DÜNYANIN en büyük mozaik sergileme alanına sahip Hatay Arkeoloji Müzesi'nde Tezhip Sanatı Sergisi, açıldı. 20 tezhip sanatçısının hazırladığı ve 120 farklı eserin beğeniye sunulduğu sergi, Pazar günü saat 17.00'ye kadar açık kalacak.

Dünyanın en büyük mozaik sergileme alanına sahip Hatay Arkeoloji Müzesi'nde Tezhip Sanatı Sergisi, açıldı. Müzenin giriş kısmında oluşturulan alanda, 20 tezhip sanatçısının hazırladığı ve 120 farklı tezhip çalışmasının bulunduğu serginin açılış törenine, Hatay Vali Yardımcısı Erhan Günay, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör ve sanatseverler katılım gösterdi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, açılışın ardından yaptığı açıklamada, 'Sergide yer alan eserler, Hatay'ın kültürünü ve tarihini anlatıyor. 120 eserimizin hepsi de Antakya ve Hatay ile ilgili. Bu bizleri mutlu ediyor çünkü sanatçılarımız hem yöremize ait değerleri hem de o sanatımızı en güzel şekilde yansıtıyorlar. Sergimiz 3 gün açık kalacak. İnşallah bundan sonra her ay böyle bir sergiyle karşılaşacaksınız. Amacımız, kentimizi tanıtmak, müzemizi canlı ve daha da aktif hale getirmek. Özellikle müzemize yurt içinden ve yurtdışından gelen ziyaretçilerimize de burayı göstermek istiyoruz' ifadelerine yer verdi. Tezhip Sanatı Sergisi, Pazar günü saat 17.00'ye kadar açık kalacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hatay Kültür Sanat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title