Haberler

Gaziemir AKM yenileniyor

Güncelleme:

. Belediyenin hazırladığı yenileme projesiyle kültür merkezi adeta baştan yaratılacak.

Gaziemir Belediyesi'nin hazırladığı yenileme projesi kapsamında Gaziemir Atatürk Kültür Merkezi'nin içi ve dışı yenileniyor. Uzun yıllardır Gaziemir'de düzenlenen konser, tiyatro, panel gibi etkinliklere ev sahipliği yapan, belediyenin kültür sanat kurslarının düzenlendiği Gaziemir Atatürk Kültür Merkezi, yenilemenin ardından modern bir görünüme kavuşacak. Kültür merkezini ziyaret eden Belediye Başkanı Halil Arda, aralıksız devam eden yenileme çalışmalarını denetledi.

Modern bir kültür merkezi

Çalışmalar hakkında teknik ekipten bilgi alan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, yenileme çalışmalarının tamamlanmasıyla kültür merkezinin modern bir görünüme kavuşacağının ve daha işlevsel olacağının altını çizdi.

Çalışmalar kapsamında binanın fiziki yapısını engellilerin kullanımına uygun hale getirerek yapıdaki önemli bir eksikliği de gidereceklerini vurgulayan Başkan Arda, "İlçemizde düzenlenen kültür sanat etkinliklerine 1998 yılından bu yana ev sahipliği yapan Atatürk Kültür Merkezi, geçip giden yıllar karşısında çok yıprandı. Kültür merkezimizi günümüz koşullarına uygun hale getirmek için tadilat projesi hazırladık. Bu proje kapsamında, kültür merkezimizi baştan sona yeniliyoruz. Yeni teknoloji kullanılan cihazlarla donatacağımız kültür merkezimizde, sanatçıları ve sanatseverleri daha modern ve işlevsel bir salonda ağırlayacağız" diye konuştu.

Yeni teknoloji cihazlar

Kültür merkezinin Nazım Hikmet'in adını taşıyan sahnesi çalışmalar kapsamında yenileniyor. Otomatik perde sisteminin kurulacağı sahne, yeni teknoloji kullanılan ses ve ışık sistemleriyle donatılacak. Bugüne kadar birçok ünlü ve amatör sanatçının sahne aldığı kültür merkezinin salonu da günümüz teknolojisiyle yeniden dizayn edilecek. 360 seyirci kapasiteli salonun koltukları yenileriyle değiştirilecek. Salonun duvarları ve tavanı akustiği sağlamak için özel panellerle kaplanacak. Kültür merkezinin ses ve ışık odaları da yenilenecek.

Merkezin kulisleri de sanatçıların ihtiyaçlarına cevap verebilmek adına özel olarak tasarlanacak. Merkezin giriş katında yer alan fuaye alanı, etkinliklere ev sahipliği yapabilmesi için modern bir görünüme kavuşacak. Binanın fiziki yapısı ve sahnesi de engelli yurttaşların kullanımına uygun hale getirilecek.

Gaziemir Belediyesi'nin düzenlediği ve her yıl binlerce yurttaşın katıldığı kursların düzenlendiği kültür merkezinin dersliklerinde de tadilat yapılıyor. Tüm dersliklerin yenileneceği merkezde, müzik atölyesi ve dans atölyesi de oluşturulacak. Bu atölyelere ses giriş-çıkışını önlemek için özel malzemeyle ses yalıtımı yapılacak. Dış cephesinin iyileştirileceği kültür merkezinin kapı ve pencereleri yenileriyle değiştirilecek. Binaya asansör sistemi de kurulacak.

--

Kaynak: Bültenler / Güncel

Gaziemir Belediyesi AKM Haberler

Bakmadan Geçme

Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title