Haberler

Depreme karşı "riskli alan" olan Vadi Sefa Tepesi ıslah ediliyor

Güncelleme:

Mardin'de, İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğünce depreme karşı "riskli alan" ilan edilen Vadi Sefa Tepesi'nde ıslah çalışması yapılıyor.

Mardin'de, İl Afet ve Acil Durum ( Afad ) Müdürlüğünce depreme karşı "riskli alan" ilan edilen Vadi Sefa Tepesi'nde ıslah çalışması yapılıyor.

Merkez Artuklu ilçesindeki Yalım Mahallesi Zınnar Vadisi'nde 32 hanenin bulunduğu bölge, kayaların yerleşim alanlarına düşme ihtimaline karşı AFAD tarafından "riskli alan" ilan edildi.

Evlerin tahliye edilmesinin ardından bölgeye ayrılan tepede ıslah çalışmaları başlatıldı.

"Afet bölgesi kararı aldık"

AFAD İl Müdürü Davut Esen, AA muhabirine, bölgeyi belli periyotlarla taradıklarını, riskli yerleri belirlediklerini söyledi.

Riski bertaraf etmek için gereken önlemleri aldıklarını belirten Esen, projeler hazırlayarak bu riskleri ortadan kaldırdıklarını ifade etti.

Esen, Mardin'in deprem bölgesinde yer almadığını ancak çevre illerden fay hatlarının geçtiğini dile getirerek, "Çevre illerimizde meydana gelebilecek bir şiddetli deprem ilimizdeki riskli alanları da etkileyebiliyor. Yaptığımız taramalarda merkeze bağlı Vadi Sefa küme evlerinin üzerinde bulunan bu kayaların ileride deprem esnasında risk teşkil edebileceğini, evlere zarar verebileceğini düşündük. Bunun için bir çalışma başlattık." dedi.

Teknik ekiplerin incelemelerini yaptığını, Ankara'dan gelen teknik ekibin de bölgeyi incelediğini anlatan Esen, "İleride böyle bir durumda buranın risk teşkil edebileceğini, 32 hanenin zarar görebileceğini ön gördüler. Bu nedenle kayaların ıslah edilmesi gerektiğine karar verildi." diye konuştu.

Esen, proje hazırlanarak ihaleye çıkıldığını ve 2 aydır çalışmalara başlandığını aktararak, 4 ay sonra çalışmaların tamamlanmasını planladıklarını bildirdi.

Çalışmalara başlamadan önce bu evlerde oturanları zarar görmemeleri için tahliye ettiklerini anlatan Esen, vatandaşlara kira yardımı da verildiğini kaydetti.

Esen, "Afet bölgesi kararı aldık. Çalışmalar tamamlanıp, risk olmadığına kanaat edildikten sonra afete maruz bölge kararı kaldırılacak ve vatandaşlarımız evlerine dönecek." ifadelerini kullandı.

8 bölgeye ayrılan alanda ekipler 3 teknik kullanıyor

AFAD İl Müdürlüğünde jeofizik mühendisi Hasan Ünver de Mardin Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ile AFAD olarak jeoloji, jeofizik, inşaat ve harita mühendislerinden oluşan ekiple çalışmaların yürütüldüğünü belirtti.

Yüklenici firmadan da 15 kişilik ekibin çalışmalara katıldığını dile getiren Ünver, "Alanımız 8 bölgeye ayrıldı, 3 teknikte çalışıyoruz. Bölgelerin birinde iş makineleriyle kırım ve temizlik, bir bölgemizde proteknik patlatma yöntemi ve bir bölgede de fens bariyer yöntemi uygulanacak. Çalışmalar titizlikle yürütülüyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Artuklu Mardin AFAD Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title