Haberler

ÇİFT KOL NAKİLLİ AYILMAZDIR'IN FİZİK TEDAVİ SÜRECİ BAŞLADI

Güncelleme:

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde çift kol nakli yapılan Yavuz Ayılmazdır'ın (34), fizik tedavi süreci başladı. Dr. Fizyoterapist Kadriye Tombak Diğer nakillerimizde güzel sonuçlar aldığımızı biliyorsunuz. Önceki nakillere paralel giden sürecin uyumlu olduğunu söyleyebilirim dedi.

Antalya'da beyin kanaması sonucu AÜ Hastanesi'ne kaldırılan evli ve bir çocuk babası polis memuru Sami Şahin'in beyin ölümü gerçekleşince ailesi, organlarını bağışlama kararı aldı. Şahin'in kolları, 9 yaşında dinamit patlaması sonucu ellerini bilek hizasından kaybeden Yavuz Ayılmazdır'a, 29 Haziran'da AÜ Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ile eşi Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan'ın da aralarında bulunduğu ekip tarafından 14 saat süren operasyonla nakledildi. Yoğun bakım servisinde 60 saat kalan Ayılmazdır'ın tedavisi, steril odada sürüyor.

FİZİK TEDAVİYE BAŞLANDI

Nakilden 90 gün sonra da AÜ Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde Ayılmazdır'ın tedavisine başlandı. Ayılmazdır'ın haftanın beş günü fizik tedavisini yapan Dr. Fizyoterapist Kadriye Tombak, Hastamız beş gün tedaviye geliyor, iki gün de dinlendirme sürecimiz var. Bunun dışında fizyoterapi takiplerimiz devam ediyor. Plastik cerrahi servisiyle birlikte kontrollerimizi sürdürüyoruz. Her tedavi seansı yaklaşık yarım saat ile bir saat arası sürüyor. Yaptığımız uygulamalara göre, bazı günlerde ödemine bağlı olarak değişiyor. Bir süre daha masajları ve elimizle yaptığımız fizyoterapi uygulamaları var dedi.

'FONKSİYONEL EGZERSİZLERE YAVAŞ YAVAŞ GEÇİŞ YAPTIK'

Bu tedavilerin yanı sıra, elektrik simülasyonlarına başladıklarını aktaran Tombak, Motor noktalarını uyarıyoruz. Çünkü hastamız cerrahinin sonrasında üçüncü ayını tamamladı. Şu an dördüncü aya girdik, biraz daha fonksiyonel bir şekilde elini kullanabilmesi adına fonksiyonel egzersizlere yavaş yavaş geçiş yaptık. Çünkü cerrahi müdahale sonrası herhangi bir komplikasyon gelişmeden gayet güzel bir şekilde rehabilitasyon programımıza uyum sağladı. Düzenli bir takip programı dahilinde fizyoterapi seanslarına devam ediyoruz diye konuştu.

'TÜRKİYE'NİN BEŞİNCİ KOL NAKLİ'

Belirgin hareket görme konusunda konuşmak için daha çok erken olduğunu kaydeden Tombak, Yavaş ve kontrollü gelişen hareketlerimiz var. Fakat şunu söyleyebilirim; Yavuz Ayılmazdır Türkiye'nin beşinci çift kol nakli. Benim de bu anlamda beşinci tecrübem. Dolayısıyla diğer nakillerimizde güzel sonuçlar aldığımızı biliyorsunuz. Önceki nakillere paralel giden sürecin uyumlu olduğunu söyleyebilirim. Yavaş ve küçük hareketlerle bunu destekliyor ama şu ya da bu hareket demeden diğer nakillere paralel ve eksiğimiz olmadan devam ediyoruz ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Antalya Türkiye Plastik Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title