Haberler

Antalya'da turizm sektöründe iş yeri sayısında artış yaşandı

Güncelleme:

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, turizmde iş yeri sayısının restoran ve kafelerle 7 bin 708'den 8 bin 51'e yükseldiğini söyledi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, turizmde iş yeri sayısının restoran ve kafelerle 7 bin 708'den 8 bin 51'e yükseldiğini söyledi.

Çetin, ATSO Meclis Salonu'nda düzenlenen Meclis Toplantısı'nda, Antalya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısı azaldığında yüz yüze, çoğaldığında ise çevrim içi olarak toplantı düzenlediklerini anımsattı.

Antalya'nın vaka sayısı bakımından 100 binde 39 ile en iyi illerden biri olduğunu aktaran Çetin, salgının halen bitmediğini belirterek, insanlara aşı olmaları yönünde çağrıda bulundu.

Kentte düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) ile tüm illerin yöresel ürünlerinin Antalya'da buluştuğunu ifade eden Çetin, coğrafi işaretli ürünlerin öneminin fuar ile bir kez daha anlaşıldığını kaydetti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılımıyla Antalya Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi'ni faaliyete geçirdiklerini hatırlatan Çetin, 37 avukat ile anlaşma yaptıklarını, arabuluculuk ve danışmanlık hizmetleri ile üyelere destek vereceklerini belirtti.

İklim değişikliği konusuna değinen Çetin, "Önümüzdeki 20-30 yılda bütün sektörlerde üretim ve ticaret çok farklı olacak. Türkiye olarak Avrupa Birliği yeşil mutabakatını önümüze koymalı ve Avrupa Birliği ile işbirliği yaparak dünyanın öncü ülkelerinden birisi olmalıyız. Bu nedenle iklim değişikliği üzerinde çok durmalıyız." diye konuştu.

Davut Çetin, Cumhuriyetin 100'üncü yılında Antalya simge eseri projesi için de 160 civarında başvuru yapıldığını ve her yaştan, her meslekten, her kitleden katılım sağlandığını ifade etti.

Dijital dönüşüm alanında yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgi veren Çetin, dijitalleşme konusunda üyelere gereken desteği vereceklerini söyledi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle dünyada üretim çarklarının da bozulduğunu ifade eden Çetin, ekonomide yapısal reformların yapılması gerektiğini kaydetti.

Turizm sektöründe iş yeri sayısı arttı

Antalya'da 2021 yılı turizm sezonunun geçen yıla göre daha iyi geçtiğini aktaran Çetin, "Geçen hafta itibarıyla 2019'un yüzde 58'i gibi bir düzeye ulaştık. Ekim ayının üçüncü haftasında günde 50 bin civarında yabancı ziyaretçinin gelmesi kuşkusuz bizi memnun etti." dedi.

Kentte turizm sezonunun uzadığını ifade eden Çetin, gerek kent merkezinde gerekse otellerde hala turistlerin bulunduğunu söyledi.

Antalya'da SGK'ya kayıtlı iş yeri sayısının 67 bine çıktığını belirten Çetin, şunları kaydetti:

"Turizmde iş yeri sayısı restoran ve kafelerle 7 bin 708'den 8 bin 51'e yükseldi. Tarım da bin 155'ten bin 510'a çıktı. Ticaret sektöründe iş yeri sayısı 19 bin 794'ten 21 bin 390 çıktı. İmalat sanayi iş yeri sayısı 4 bin 742'ye, inşaat 4 bin 800'den 5 bin 800'e yükseldi. SGK'ya kayıtlı esnaf ve işveren sayımız ise 2019'da 91 bin iken 2021'de 106 bine çıktı. Yani pandemiye rağmen, turizmde 2019'un çok altında olmamıza rağmen iş yeri sayısı da esnaf-girişimci sayısı da artmaya devam etti."

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Antalya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title