Haberler

AHİ EVRAN LİTROS SANAT'TA

Güncelleme:

Eklenme tarihi 6 Ekim 2021ABONE OL AHİ EVRAN LİTROS SANAT'TA Adından söz ettiren dosya konuları ve özel röportajlara imza atan Litros Sanat, kapağında Ahi Evran ile yeni sayısını okurlarına sundu.

Eklenme tarihi 6 Ekim 2021

ABONE OL AHİ EVRAN LİTROS SANAT'TA Adından söz ettiren dosya konuları ve özel röportajlara imza atan Litros Sanat, kapağında Ahi Evran ile yeni sayısını okurlarına sundu.

Gazete bu sayısında 12. ve 13. yüzyılda Anadolu'da yaşamış, kardeşliğe, cömertliğe, yiğitliğe dayanan, Anadolu'da birliğin ve beraberliğin mayasını oluşturan Ahi Teşkilatının kurucusu Ahi Evran ile okuru selamlıyor.

AHİ EVRAN VE ANADOLU AHLAKI

"Anadolu'da Bir Ahlak Okulu" başlığıyla verilen yazıda Ahi Evran'a dair bilinmeyenlere ışık tutuluyor.

Güncel kültür sanat haberleriyle zenginleşen bu sayıda ülkemizin köklü festivallerinden biri olan Altın Koza Film Festivali'yle ilgili bir yazı gazete sayfalarındaki yerini alıyor. Yazıda festivalde yaşananlara ilişkin pek çok gelişme okurun bilgisine sunuluyor. Bu sayıda ayrıca modern Türk şairinin en büyük ustalarından biri olan Erdem Beyazıt'ın portresine yer veriliyor. Yazı, "Afganistan'ı Bir Mıh Gibi Kalbimize Kazıyan Şair" başlığıyla okurla buluşuyor.

GENÇ SANATÇILARDAN SERGİ Yeni sanatçı grubu BASE'nin, Türkiye'nin dört bir yanından yeni mezun genç sanatçı adaylarının yapıtlarını İstanbul'da buluşturduğu sergi ile ilgili bir haber bu sayıda okurun ilgisine sunuluyor. Oyuncu Nezaket Erden ile yapılmış röportaj da Litros Sanat'ın bu sayısında meraklılarını bekliyor. Türkiye'nin kültür sanat kanalı olan "TRT-2'yi İzleme Kılavuzu" başlıklı yazıda okura bu kanalda izlenmesi gereken programlar öneriliyor. Litros Sanat'ın ayaküstü köşesinin konuğu ise fotoğraf sanatçısı Engin Uzun.

Litros Sanat'ta Sadık Yemni "2. Rönesans'ın Matrix düzeni: Dijital İnsanat Bahçesine Hoşgeldiniz", Cihan Aktaş "Nefes Daralması" ve Sedat Anar "Uduna Dünyanın Sesini Sığdıran Anouar Brahem" başlıklı yazılarıyla okurla buluşuyor.

Kültür-sanatın dijital adresi Litros Sanat'ın yeni sayısına buradaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Göksu'dan Gençlere Altın Öğütler İETT tarafından düzenlenen Transist 2013 6. Uluslararası Ulaşım Sempozyumu ve Fuarı'na katılan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, ...

Destanın Kahramanlarına Ziyaretler Başladı Esenler Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Çanakkale Şehitliği gezileri başladı. Esenler Belediyesi önünden otobüslerle hareket edip Çanakkale Destanı'nın...

ESENLER'DE HER YER CIVIL CIVIL Esenler Belediyesi'nin açtığı Türkiye'nin ilk çocuk sokağı büyük ilgi görüyor. Özellikle bu pandemi sürecinde çocuklar rahatça hareket edebiliyorlar... .

Aşılar Otizme Sebep Olmaz Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Erkan Akkuş, aşıların otizme sebep olduğu görüşünün yanlış olduğunu vurgulayarak açıkladı: aşılarda risk...

Kaynak: Habermetre / Toplum

Türkiye Esenler 6 Ekim Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title