Haberler

AHİ EVRAN LİTROS SANAT'TA

Güncelleme:

Eklenme tarihi 6 Ekim 2021ABONE OL AHİ EVRAN LİTROS SANAT'TA Adından söz ettiren dosya konuları ve özel röportajlara imza atan Litros Sanat, kapağında Ahi Evran ile yeni sayısını okurlarına sundu.

Eklenme tarihi 6 Ekim 2021

ABONE OL AHİ EVRAN LİTROS SANAT'TA Adından söz ettiren dosya konuları ve özel röportajlara imza atan Litros Sanat, kapağında Ahi Evran ile yeni sayısını okurlarına sundu.

Gazete bu sayısında 12. ve 13. yüzyılda Anadolu'da yaşamış, kardeşliğe, cömertliğe, yiğitliğe dayanan, Anadolu'da birliğin ve beraberliğin mayasını oluşturan Ahi Teşkilatının kurucusu Ahi Evran ile okuru selamlıyor.

AHİ EVRAN VE ANADOLU AHLAKI

"Anadolu'da Bir Ahlak Okulu" başlığıyla verilen yazıda Ahi Evran'a dair bilinmeyenlere ışık tutuluyor.

Güncel kültür sanat haberleriyle zenginleşen bu sayıda ülkemizin köklü festivallerinden biri olan Altın Koza Film Festivali'yle ilgili bir yazı gazete sayfalarındaki yerini alıyor. Yazıda festivalde yaşananlara ilişkin pek çok gelişme okurun bilgisine sunuluyor. Bu sayıda ayrıca modern Türk şairinin en büyük ustalarından biri olan Erdem Beyazıt'ın portresine yer veriliyor. Yazı, "Afganistan'ı Bir Mıh Gibi Kalbimize Kazıyan Şair" başlığıyla okurla buluşuyor.

GENÇ SANATÇILARDAN SERGİ Yeni sanatçı grubu BASE'nin, Türkiye'nin dört bir yanından yeni mezun genç sanatçı adaylarının yapıtlarını İstanbul'da buluşturduğu sergi ile ilgili bir haber bu sayıda okurun ilgisine sunuluyor. Oyuncu Nezaket Erden ile yapılmış röportaj da Litros Sanat'ın bu sayısında meraklılarını bekliyor. Türkiye'nin kültür sanat kanalı olan "TRT-2'yi İzleme Kılavuzu" başlıklı yazıda okura bu kanalda izlenmesi gereken programlar öneriliyor. Litros Sanat'ın ayaküstü köşesinin konuğu ise fotoğraf sanatçısı Engin Uzun.

Litros Sanat'ta Sadık Yemni "2. Rönesans'ın Matrix düzeni: Dijital İnsanat Bahçesine Hoşgeldiniz", Cihan Aktaş "Nefes Daralması" ve Sedat Anar "Uduna Dünyanın Sesini Sığdıran Anouar Brahem" başlıklı yazılarıyla okurla buluşuyor.

Kültür-sanatın dijital adresi Litros Sanat'ın yeni sayısına buradaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Göksu'dan Gençlere Altın Öğütler İETT tarafından düzenlenen Transist 2013 6. Uluslararası Ulaşım Sempozyumu ve Fuarı'na katılan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, ...

Destanın Kahramanlarına Ziyaretler Başladı Esenler Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Çanakkale Şehitliği gezileri başladı. Esenler Belediyesi önünden otobüslerle hareket edip Çanakkale Destanı'nın...

ESENLER'DE HER YER CIVIL CIVIL Esenler Belediyesi'nin açtığı Türkiye'nin ilk çocuk sokağı büyük ilgi görüyor. Özellikle bu pandemi sürecinde çocuklar rahatça hareket edebiliyorlar... .

Aşılar Otizme Sebep Olmaz Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Erkan Akkuş, aşıların otizme sebep olduğu görüşünün yanlış olduğunu vurgulayarak açıkladı: aşılarda risk...

Kaynak: Habermetre / Toplum

Türkiye Esenler 6 Ekim Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title