Haberler

25 Ekim Kabine toplantısında alınan kararlar! Kabine toplantısı bitti mi? Kabine toplantısı okul kararları var mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yürütülecek olan Kabine Toplantısında gündemdeki konular ele alınacak. Koronavirüsle mücadele ve terör ile ilgili açıklamalarda bulunacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ne zaman açıklama yapacağı merak konusu oldu. Peki, Kabine toplantısı bitti mi? Kabine toplantısı okul kararları var mı? İşte, 25 Ekim Kabine toplantısında alınan kararlar

Kabine toplantısı bitti mi? sorusuna yanıt aranıyor. Başkan Erdoğan'ın başkanlığında toplanan kritik toplantıda gündeme yönelik önemli konular istişare edilirken toplantı kararları ve sonuçları da kamuoyu ile paylaşılacak. Peki, 25 Ekim Kabine toplantısı kararlarında neler bulunuyor.

KABİNE TOPLANTISI BİTTİ Mİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 saat 40 dakika süren Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

AFRİKA SEYAHATİ

"Bilindiği gibi geçtiğimiz hafta 3 ülkeyi kapsayan ve toplamda 5 devlet başkanı ile bir araya geldiğimiz Afrika seyahati gerçekleştirdik. Gerek baş başa gerek heyetler arası görüşmelerde, bölgedeki büyük potansiyeli bir kez daha müşahede ettik. Hükümete geldikten sonra en çok önem verdiğimiz konulardan biri Afrika kıtasıyla ilişkilerimizi geliştirmekti. 30 Afrika ülkesine 50 seyahat gerçekleştirdik. Dünyanın yükselen kıtası Afrika'nın önemi 21. yy giderek daha da çok artacaktır. Sömürgecilerin sürekli biçim, yol yöntem değiştirerek kıtayı elinde tutma gayretleri bitmedi. Afrika halkının geçmişte yaşadığı acılar, tüm tazeliğiyle durmaktadır. Afrikalı dostlarımız sahip oldukları zenginliklerin ve kendilerine sağlayacağı faydanın farkındadırlar. Hiç şüphesiz Türkiye'nin Afrika'ya bakışı Batı'dan farklıdır.

Şimal Güdüm
Haberler.com - Gündem

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title