Haberler

Haaretz: İsrail Özür Dilemeyi Düşünüyor

Haaretz gazetesi, İsrailli savunma yetkililerine dayanarak verdiği haberde, "İsrail'in Mavi Marmara gemisi baskını nedeniyle Türkiye'den özür dilemeyi düşündüğünü" yazdı.

Haaretz gazetesi, İsrailli savunma yetkililerine dayanarak verdiği haberde, "İsrail'in Mavi Marmara gemisi baskını nedeniyle Türkiye'den özür dilemeyi düşündüğünü" yazdı.

Benzer bir haber, birkaç gün önce İsrail'in Kanal 2 televizyonunda da yer almıştı.

Haaretz'in haberinde, savunma birimlerinin, "İsrail'in Türkiye'den özür dilemesi pahasına", Mavi Marmara olayı sonrasında İsrail ve Türkiye arasında oluşan krizin çözülmesi için giderek artan bir destek gösterdikleri belirtildi.

Savunma yetkilileri ile İsrail Adalet Bakanlığı arasında son birkaç haftadır süren iç değerlendirmelerde, "dikkatlice dile getirilmiş bir özrün, Türk örgütler tarafından İsrail Savunma Kuvvetleri subaylarına açılacak muhtemel davaları durdurup, meseleyi sonlandıracağının" öngörüldüğü kaydediliyor.

Mavi Marmara ile ilgili BM raporunun birkaç hafta sonra yayımlanacağına işaret edilen haberde, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un Türkiye ile İsrail arasında uzlaşma sağlanması için çaba gösterdiği de hatırlatıldı.

Raporda, Gazze Şeridi'ndeki İsrail'in deniz ablukasını "İsrail'in de iddia ettiği gibi" yasal bulunduğu, İsrail'in filoyu durdurma kararının hukuk kurallarına uygun olduğu, ancak bunu yaparken uyguladığı yolun sert şekilde eleştirildiği de öne sürüldü.

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'ın, geçen günlerde özür dilenmesine alenen karşı çıktığı, böyle bir özrün İsrail'i aşağılayıp, ulusal gurura darbe olacağını söylediği, savunma yetkililerininse buna karşı, dilenecek bir özrün, İsrailli subay ve askerlerin karşı karşıya kalacakları hukuki sorunları engelleyeceğini dile getirdikleri kaydedildi.

Üst düzey savunma yetkilileri, gazeteye yaptıkları açıklamada, bölgedeki itibarı, İsrail'le geçmişteki ekonomik ilişkileri ve savunma malzemeleri satışı için yeni fırsatların ışığında, Türkiye ile ilişkilerini düzeltmede İsrail'in büyük çıkarı olduğunu belirttiler. - TEL AVİV

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title