Haberler

Haaretz: "Büyükanıt İsrail'de Yakıt Tanklarını Değil, Stratejik İlişkiyi Görüşecek"

-İsrail'in önde gelen gazetelerinden Haaretz, Genekurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt'ın gelecek hafta İsrail'i ziyaret edeceğini belirterek, ziyaretin İsrail uçaklarının Suriye operasyonuna değil, iki ülke arasındaki "stratejik ve savunma ilişkisine" odaklanacağını yazdı. Birinci Dünya Savaşı sırasında bölgede ölen Osmanlı askerleri anıtının temelinin atılacağına dikkat çeken gazete, "Büyükanıt'ın Osmanlı ordusunun bir subayı olan büyükbabası, o savaş sırasında burada öldü" diye yazdı.

TEL AVİV (ANKA) – Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın gelecek hafta İsrail'i ziyaret edeceği bildirildi. İsrail'in önde gelen gazetelerinden Haaretz, ziyaretin, İsrail uçaklarının Suriye operasyonuna değil, iki ülke arasındaki "stratejik ve savunma ilişkisine" odaklanacağını belirtti.

Birinci Dünya Savaşı sırasında bölgede ölen Osmanlı askerleri anıtının temelinin de atılacağına dikkat çeken gazete, "Büyükanıt'ın Osmanlı ordusunun bir subayı olan büyükbabası, o savaş sırasında burada öldü" diye yazdı.

Haaretz gazetesi, İsrailli savunma kaynaklarına dayanarak Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın gelecek hafta İsrail'i ziyaret edeceğini belirtti.

Orgeneral Büyükanıt'ın ziyaretinin İsrail eski Genelkurmay Başkanı Dan Halutz'un 18 ay önce Ankara ziyaretinin iadesi niteliğini taşıdığını kaydeden gazete, Büyükanıt'ın ziyaretinin, İsrailli savaş uçaklarının Suriye operasyonundan 7 hafta sonra gerçekleşeceğine dikkat çekerek "Ankara'nın bu operasyon sırasında Türk hava sahasının ihlal edildiğini savunduğu"nu yazdı.

Küdus'teki siyasi kaynakların, ziyareti, "iki ülke arasında gerginlik olmadığının bir işareti" olarak değerlendirdiklerini kaydeden gazete, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın "Türkiye'nin Şam ile Küdus arasında arabuluculuk yaptığı"nı söylediğine dikkat çekti.

-"İZAHAT BÜYÜKANIT'A DEĞİL BAŞKA KANALLARDAN YAPILACAK"

Haaretz, İsrail uçaklarının, Suriye operasyonu sırasında Türk topraklarına yakıt tanklarını düşürdükleri haberlerine değinirken Türkiye'nin İsrail'den izah istediğini anımsattı. Ancak kaynakların, Orgeneral Büyükanıt'ın ziyaretinin, söz konusu operasyon ve yakıt tankları sorunu ile ilgili olmadığını söylediklerini yazan gazete, kaynakların, "Türkiye'nin talep ettiği izahat başka kanallardan yapılacak" sözlerine yer verdi. Gazete şöyle devam etti:

"Küdus'teki siyasi kaynaklar, Türkiye'de medyaya yapılan açıklamalara karşın yakıt tankları konusunun, Babacan'ın İsrail yetkilileri ile yaptığı görüşmelerin hiçbir aşamasında dile getirilmediğine işaret ettiler."

-BÜYÜKANIT SAVUNMA SANAYİ TESİSLERİNİ ZİYARET EDECEK-

Ziyaret sırasında Büyükanıt'ın İsrail Genelkurmay Başkanı Gabi Ashkenazi ve diğer üst düzey savunma yetkilileri ile görüşeceği belirtilen haberde Orgeneral Büyükanıt'ın bazı savunma sanayi tesislerini gezeceği ve ortak tatbikatları görüşeceği belirtildi.

Geçen Ağustos ayında iki ülkenin Doğu Akdeniz'de ortak bir arama ve kurtarma tatbikatı yaptığını ve iki ülke hava kuvvetlerinin düzenli ortak tatbikatlar gerçekleştirdiğini anımsatan Haaretz, Orgeneral Büyükanıt'ın, Türk sistemlerinin İsrail teknolojisi ile modernleştirilmesi konularını da ele alacağını kaydetti.

-"BÜYÜKANIT'IN DEDESİ BURADA ÖLDÜ"-

Bu arada, Haaretz, ziyaret sırasında Orgeneral Büyükanıt için "özel anlamı" olan bir törenin de yapılacağını belirterek Birinci Dünya Savaşı sırasında bölgede ölen Osmanlı askerleri anıtının temel taşının atılacağına dikkat çekti. Gazete, "Büyükanıt'ın Osmanlı ordusunun bir subayı olan büyükbabası, o savaş sırasında burada öldü" diye yazdı.

-ESAD: "TÜRKİYE, ARABULUCULUK YAPIYOR"-

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title