Haberler

Güzeloğlu: "2011 Çok Verimli Geçti"

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 2011 yılının Mersin için çok verimli geçtiğini, eğitim alanında Türkiye için örnek projelerin de Mersin'den çıktığını söyledi.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 2011 yılının Mersin için çok verimli geçtiğini, eğitim alanında Türkiye için örnek projelerin de Mersin'den çıktığını söyledi.

Mersin İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Vali Hasan Basri Güzeloğlu başkanlığında İl Özel İdaresi'nde yapıldı. Kurumların bölge müdürleri, ilçe ve belde belediye başkanları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuşan Vali Güzeloğlu, Mersin açısından 2011 yılını değerlendirdi. 2011 yılının Mersin için çok verimli geçtiğini vurgulayan Güzeloğlu, kentin geçen yıl Türkiye'nin gelişimine en büyük katkıyı koyan illerin başında geldiğini belirtti. Mersin'in, ekonomik anlamdaki büyümesini ihracat alanında da sürdürdüğüne işaret eden Güzeloğlu, "İlimizin ihracatı 2011 yılı içerisinde yapılan çalışmalarla birlikte yüzde 19 artarak 1 milyar küsur dolaylarında gerçekleşmiştir. Geçtiğimiz yıl içerisinde 1 milyar 800 milyon civarında ihracat yapan ve Türkiye genelinde ihracat noktasında ilk 7 arasına giren Mersin, ihracat liginin ilk 5 sırasına yükselmesi gereken büyüklüğün adıdır. Hedefimiz daha yükseğe çıkarmaktır" dedi.

Eğitim ve sağlık alanlarında Mersin'in çok önemli kazanımlar elde ettiğini kaydeden Güzeloğlu, görevi devraldığında okul öncesi eğitimde 51'nci sırada bulunan Mersin'in, şu anda ülke genelinde 9'ncu sıraya yükseldiği bilgisini verdi. Okuma-yazma alanında ise 33'ncü sırada olan kentin, gerçekleştirilen çalışmalarla birlikte 6'ncı sıraya yükseldiğine dikkat çeken Güzeloğlu, "Mesleki eğitimdeki oran da yüzde 37 iken bugün yüzde 45'e yükselmiştir. En önemlisi de Türkiye için örnek projeler Mersin mahreçli geliyor. Milli Eğitim Bakanımız Ömer Dinçer'in açıkladığı çok önemli projeler var. Okulları aktif hale getirmek, sosyal ve toplumsal yaşamın içinde çocukların ve toplumun gelişmesine sunabilmek. Bu projenin temeli Valiliğimizce ortaya konulan 'Açık Okul' projesidir. İl merkezinin dışında Tarsus ilçemizi de bu projeye dahil ettik ve önümüzdeki yıl diğer ilçelerimizi de dahil edeceğiz. Rakamsal olarak değerlendirildiğinde oranlar yüzde 70'i göstermektedir. MTOSB içerisine kurduğumuz MTOSB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından model alınarak, gelecek yıl içerisinde Türkiye genelinde uygulanması konuşulmaktadır" diye konuştu.

Mersin'de lojistiğin de eğitim anlamında ön plana çıkması gerektiğine dikkat çeken Güzeloğlu, bu kapsamda Çağ Üniversitesi'nde 4 yıllık eğitim veren lojistik bölümünü açtıklarını, önümüzdeki dönemlerde de lojistik meslek liselerini açmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Mersin'de kısa ve orta vadeli olmak üzere 2 hedefin baz alındığını kaydeden Güzeloğlu, yakın hedefin, 2013 Akdeniz Oyunları'nı gerçekleştirmek, orta ölçekli hedefin ise Cumhuriyetin 100'ncü kuruluş yıldönümü olan 2023 yılı olduğunun altını çizdi. Mersin'de 2012 yılı içerisinde ihracat oranlarının artmasını beklediklerini ifade eden Güzeloğlu, turizm alanında da kurvaziyer turizmine büyük önem verdiklerini, bu bağlamda kurvaziyer limanı altyapısıyla ilgili çalışmaları başlattıklarını aktardı.

Yakın dönemde Mersin'in uluslararası fuarlarla buluşturulacağını ve bölgesel turizm politikasında öne çıkacağını anlatan Güzeloğlu, kentin tüm sorunları aşacak bir yapıya sahip olduğuna vurgu yaptı. Güzeloğlu, devam eden Mersin-Antalya Akdeniz Sahil Yolu ile Mersin-Karaman bağlantı yolunun, kenti ticaret ve lojistik anlamında rahatlatacak yatırımlar olduğunun altını çizdi. Güzeloğlu, şöyle devam etti: "Ortadaki sorun istihdam ve istihdama katılabilir aktif nüfusu kullanabilmekse, istihdam politikalarını iyileştirmek gerekir. Bunun için 2011 anlamlı bir yıl olmuştur. Ortak çabalarla oluşan tablo 2012'de de beklentilerin elde edilmesini sağlayacak bir yıl olacaktır. Yapılan ve yapılacak olan çalışmalarda her zaman yanımızda olan başta Ekonomi Bakanımız Sayın Zafer Çağlayan'a ve Mersin milletvekillerimize teşekkür ediyorum." - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Basri Güzeloğlu Akdeniz Türkiye Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title