Haberler

Güzelliği ile DEAŞ'ı Karıştıran Çeçen Terörist İstanbul'da Yakalandı

Güncelleme:

DEAŞ'a katılması ile Çeçenistan'daki babasının bakanlık koltuğunu kaybetmesine neden olan, Suriye'ye gittikten sonra da güzelliği ile DEAŞ'ı da karıştıran Seda Dudurkaeva isimli kadın İstanbul'da tutuklandı.

Operasyon İstanbul Emniyeti'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerince gerçekleştirildi.TEM ekiplerinin, DEAŞ'a yönelik yaptığı çalışmada, çatışma bölgeleri ile ilgileri olduğu iddia edilen bazı isimlere ulaşıldı.

Eylem arayışı içerisinde oldukları iddia edilen şüpheliler için Arnavutköy, Başakşehir, Fatih, Beylikdüzü ve Umraniye'de eş zamanlı operasyon düzenlendi.TEM Operasyon Timi ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerinin eşliğinde 4 Temmuz'da düzenlenen baskında U.B., B.S., A.D., L.T. ve S.K. gözaltına alındı.

Güzelliği ile IŞİD'i Karıştıran Çeçen Terörist İstanbul'da Yakalandı

EVRAKLARININ SAHTE OLDUĞU BELİRLENDİ

TEM ekiplerinin incelemelerinde pasaportunda S.K.olduğu belirtilen kadının evraklarının sahte olduğu belirlendi. Yapılan incelemelerde gözaltına alınan S. K.'nın gerçekte Ninova'da öldürülen DEAŞ komutanlarından Ebu Ömer El Şişhani kod adlı Gürcü uyruklu Tarkan Batiraşvili'nin karısı Seda Dudurkaeva olduğu tespit edildi. Tarkan Batiraşvili'den 2 çocuğu olduğu iddia edilen Seda D.'nin de aralarında bulunduğu 5 şüphelinin işlemleri dün tamamlandı.

TUTUKLANDI

Emniyet'teki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 5 şüpheliden Seda Dudurkaeva'nın da aralarında bulunduğu 4 şüpheli tutuklandı.

Güzelliği ile IŞİD'i Karıştıran Çeçen Terörist İstanbul'da Yakalandı

İNTERNET ÜZERİNDEN TANIŞMIŞLARDI

Çeçenistan lideri Ramazan Kadirov'un kurmaylarından ve eski bakanlarından Gürcü asıllı Asu Dudurkaev'in kızı olan ve üç yıl önce Suriye'ye giderek DEAŞ'a katılan Seda Dudurkaeva, Çeçenistan'da lüks içinde korunaklı bir hayat yaşarken 2013 yılında radikalleşmeye başlamış ve internet üzerinden tanıştığı kişiler vasıtasıyla Suriye'ye giderek DEAŞ saflarına katılmıştı.

SEDA İÇİN SAĞ KOLUNU ÖLDÜRMÜŞ!

DEAŞ liderlerinden Ebu Ömer Şişhani'nin sağ kolu Hamzat isimli bir şahısla evlenen Seda Dudurkaeva kocasının bir saldırı sonucu ölümünün ardından zorla DEAŞ liderlerinden Ebu Ömer Şişhani ile evlendirilmişti.

Şişhani'nin Seda ile evlenebilmek için sağ kolu Hamzat'ı öldürdüğü iddiaları da ortaya atılmıştı.

BABASI BAKANLIK KOLTUĞUNDAN OLMUŞTU

Seda'nın DEAŞ'a katıldığı ortaya çıkınca Çeçen lider Kadirov, babasını 'fanatik kızını kontrol edemediği için' kabineden atmıştı. Kadirov, Seda'nın geri dönmesini Çeçenistan için bir "onur meselesi" ilan etmişti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Çeçenistan İstanbul Suriye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title