Haberler

Güvenpark'taki Terör Saldırısı Davası Başladı (2)

BOMBA MALZEMELERİNİ GÖMEN SANIK: İLAÇ YAPIMINDA KULLANILAN MALZEME SANDIMAnkara Güvenpark'ta terör örgütü PKK tarafından düzenlenen ve 36 kişinin yaşamını yitirdiği, 349 kişinin de yaralandığı bombalı saldırıyla ilgili aralarında PKK'lı üst düzey yöneticilerinde bulunduğu 9'u tutuklu 55...

BOMBA MALZEMELERİNİ GÖMEN SANIK: İLAÇ YAPIMINDA KULLANILAN MALZEME SANDIM

Ankara Güvenpark'ta terör örgütü PKK tarafından düzenlenen ve 36 kişinin yaşamını yitirdiği, 349 kişinin de yaralandığı bombalı saldırıyla ilgili aralarında PKK'lı üst düzey yöneticilerinde bulunduğu 9'u tutuklu 55 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bomba yapımında kullanılan malzemeleri Ankara Çamlıdere'de toprağa gömdüğü iddia edilen sanık Azamettin Karakoç, malzemeleri ticaret yaptıkları Hacı Şenol isimli kişinin getirdiğini ve 'Malzemeler, az bulunan ilaç yapımında kullanılan malzeme' diyerek, kendilerini kandırdığını söyledi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen davaya tutuklu ve tutuksuz sanıklarla taraf avukatları ve müştekiler katıldı.

Duruşmada ilk savunmayı bomba yapımında kullanılan malzemeleri Ankara Çamlıdere'de, kardeşi Sabahattin Karakoç'la gömen  Azamettin Karakoç yaptı. Karakoç, ailesiyle birlikte İstanbul'da tekstil firmaları olduğunu ve 2007 yılından itibaren Irak'la ticaret yapmaya başladıklarını söyledi. Bu esnada Hakkari'de adının daha sonradan Hacı Şenol olduğunu öğrendiği kişiyle tanıştığını belirten sanık Karakoç, "Bu kişi ile bir süre tekstil alanında ticaret yaptık. 2011 yılında bana çay ve sigara işi teklif etti ancak ben kaçak olduğunu bildiğim için kabul etmedim. 2013'de beni tekrar aradı. İstanbul Aksaray'da buluştuk. Bana, "Çin'den ilaç yapımında kullanılan bir ham madde ithal edeceğini ve kar payının çok yüksek olduğunu söyledi.  Maddeyi çevre ülkelere satacağımızı Sağlık Bakanlığı'ndan izin alınması gerektiğini ancak bununla uğraşırsak işi kaçırabileceğimizi söyledi. Ben de işi kabul ettim" dedi.

MALZEMELERİ GÖMERKEN KAMERA İLE KAYIT ETMEMİZİ İSTEDİ

Hacı Şenol adlı kişinin ilk başta 100 kilo numune getireceğini söyleyen sanık Karakoç, "Numuneyi İstanbul Kavacık'a getirdi. 2 yada 4 koli yaklaşık 100 kilo bir maldı. Bana 'Edirne'ye götüreceğiz' dedi. İki gün sonra beni aradı ve malları 4 e bölmemi istedi. Malın çok pahalı olduğunu müşteri almazsa bozulmasın diye gömmek gerektiğini söyledi. Ayrıca malzemeleri gömerken videoya kayıt etmemi istedi" diye konuştu.

Sanık Karakoç, ayrı ayrı bidonlara böldükleri malzemeleri önce Şile ardından Çatalca'ya gömdüklerini ardından da Ankara Çamlıdere'de toprağa gömdüklerini söyledi. Bu sırada Hacı Şenol'un kedisine 3 bin TL ve 500 Dolar ve 8 bin Euro verdiğini belirten sanık, şöyle devam etti:

"Bana bu paranın yüz kilonun karı olduğunu söyledi. Malları neden gömdüğümüzü sorduğumuzda ham maddenin kaçak olması nedeniyle müşterilerin almaya gelmediğini ve bu nedenle bozulmasın diye gömeceğimizi söyledi" dedi. Bu şekilde Türkiye'de birçok yere bu maddeden gömdüklerini söyleyen sanık Karakoç, "Bize müşterilerin malları gömdüğümüz yerden aldıklarını, maldan çok memnun kaldıklarını ve yaklaşık 1 ton malın daha gömülmesi gerektiğini söyledi. Ben önce buna tepki gösterdim. Ancak iyi para kazanacağımızı düşündüğüm için devam ettim. Malzemenin bomba yapımında  kullanıldığını bilmiyordum. Sadece Sağlık Bakanlığı'ndan izin alınmadığı için ilaç yapımında kullanılan kaçak ham madde olduğunu düşünüyordum"

Polis tarafından yakalandıktan sonra malzemenin bomba yapımında kullanıldığını öğrendiğini ileri süren sanık Karakoç, malzemeyi gömdükleri hatırladıkları bütün yerleri polise söylediğini belirtti.

'HİKAYE ANLATMA' TEPKİSİ

Azamettin Karakoç'un ardından aynı suçlamayla yargılanan kardeşi Sabahattin Karakoç savunma yaptı. Maddi durumlarının iyi olduğu ticaret yaptıkları için Hacı Şenol adlı kişiyle ağabeyi aracılıyla tanıştıklarını söyleyen Sabahattin Karakoç, "Fazla para kazanma hırsının kurbanı olduk" dedi.

Gözaltına alınmazsa kız arkadaşıyla nişan yapmayı düşündüklerini söyleyen sanığa solandan tepki sesleri yükseldi. Müştekilerden biri, "Hikaye anlatmayı bırak, gerçekleri anlat" diye bağırdı. Bir başka müştekiyse gözyaşlarına boğuldu. Duruşmaya diğer sanıkların savunmalarıyla devam edildi.

Özkan ARSLAN / ANKARA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çamlıdere İstanbul PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title