Haberler

Güvenlik Kamerası Kurmayan İş Yerine Ceza

Siirt Valiliği, güvenlik kamera sistemi kurmayan umuma açık işyerleri ile toplu taşıma araçlarına idari para cezası uygulanacağını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, umuma açık istirahat ve eğlence yerleri ile toplu taşıma araçlarında hırsızlık, yankesicilik, kapkaç olayları ile birlikte alkol içiminden kaynaklı kavga, kargaşa, yaralama ve ölümle sonuçlanan olayların vuku bulduğu, bu suretle vatandaşların can ve mal güvenliğinin tehlikeye düştüğü belirtildi.

Huzur ve güvenlik ile kişi dokunulmazlığı ve kamu esenliğinin sağlanması için işyerlerine güvenlik kamera sisteminin kurulumunun önemine değinilen açıklamada, şöyle denildi:

"İl genelinde umuma açık yerlerde meydana gelecek suçun önlenmesi ve aydınlatılması amaçlanmaktadır. Bu karar toplu taşıma araçları ile İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatları Yönetmeliğin 4'üncü maddesinde tanımlanan umuma açık istirahat ve eğlence yerlerini kapsamakta olup, kararın 4'üncü maddesinde belirtilen hükümlere riayet etmeyenlere 5326 Sayılı Kabahatler Kanunun 32'nci maddesinde öngörülen idari para cezası uygulanacaktır."

Kaynak: AA / Güncel

Siirt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title