Haberler

"Güvendiğiniz Dağlara Karlar Yağdı"

Güncelleme:

Yalova'da Konuşan Arınç, Askere Ya da Yüksek Yargıya Umut Bağlayanları Sert Dille Eleştirdi.

Yalova'da konuşan Başbakan DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, sandıktan, seçmenden umudunu kesip, askere yada yüksek yargıya umut bağlayanların olabileceğini belirterek, "Eğer varsa bilsin ki artık bütün siyasi partiler, halka güvenmedikten, halka birlikte olmadıktan sonra iktidara gelmek mümkün değildir. Artık güvendiğiniz dağlara karlar yağdı" dedi.

Bayram tatilini geçirmek üzere Yalova'ya giden Devlet bakanı ve Başbakan Yardımcısı Manisa Milletvekili Bülent Arınç, partisinin il teşkilatı tarafından Beyaz Ev Çay Bahçesi'nde düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Burada yaptığı açıklamada referanduma günler kala 'evet' oyu isteyen Arınç, "Allah kısmet ederse umuyorum ki Pazar günü sandık başına gittiğimizde, milletçe en doğru, en hayırlı en güzel kararı vereceğiz. Milletimiz ne zaman sandık başına gitmişse doğru kararı vermiştir. Girdiğimiz her seçimden başpehlivan gibi çıktık. 'Evet' oylarının fazla çıkacağını düşünüyorum. Referandumu 'evet', demokrasi ve hukukun üstünlüğü kazanacak. Artık darbesiz, hilesiz, kansız, entrikasız, cuntasız tam demokrasi kazanacak. Bundan eminim. Referandum bir seçim değil. Önümüz bir referandum, seçim değil" dedi.

Muhalefetin AK Parti'yi düşman gibi gösterdiğini ileri süren Arınç, "Muhalefet anayasa değişikliğinin 26 maddesinin bir tanesini bile konuşmuyorlar. Sadece hakaret ediyorlar. Sadece AK Parti'yi düşman gibi gösteriyorlar. Sadece Başbakanımıza ağza alınmayacak sözlerle meydan okumaya kalkıyorlar. Hani meydan okumaya kalkan adama bakıyorum da şöyle, neyse bir yerde ağzımdan kaçırdım ama o şeyi söylemek istemiyorum. Yani kimsenin boyu posu ile ilgili değiliz. Allah vergisidir. Biz hiç böyle işlerin içerisinde değiliz. Ama bizi eleştirirken ağır sözler söylerken, hakaretler ederken, yalanlar ve iftiralar atarken bunu söyleyen insana bakıp da 'Allah'tan kork kardeşim. Senin söylediklerinin hiçbirisi bu adamlarda yok, ama bunlar sana daha çok yakışıyor dememiz' lazım. Ama sandıktan, seçmenden umudunu kesip, askere yada yüksek yargıya umut bağlayanlar varsa eğer bilsin ki artık bütün partiler, halka güvenmedikten, halkla birlikte olmadıktan, halkın hizmetinde olmadıktan sonra iktidara gelmek mümkün değildir. Artık güvendiğiniz dağlara karlar yağdı" diye konuştu.

"Kemal Bey'in kulakları çınlasın. Biz 'evet' tarafındayız. İyinin güzelin doğrunun yanındayız" diyen Arınç, vatandaşlardan halk oylamasında 'evet' oyu kullanmalarını istedi.

Konuşmaların ardından bir vatandaş Arınç ve AK Parti İl Başkanı Temel Coşkun'a üzerinde 'evet' yazan bileklik hediye ederek kollarına taktı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title