Haberler

Güven Park'a Dev KKTC ve Türkiye Bayrakları Çekildi

KKTC'de Beşparmak Dağları'nın Ciklos diye bilinen bölgesindeki Güven Park'a, bugün düzenlenen törenle KKTC'nin en büyük KKTC ve Türkiye Cumhuriyeti bayrakları çekildi.

KKTC muharip derneklerinin projesiyle hazırlanan bayrakların göndere çekilmesi için düzenlenen törene Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı (KTBK) Korgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı (GKK) Tümgeneral Mehmet Eröz, GKK Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Salih Cengâver Cem ve diğer komutanlar katıldı.

Muharip derneklerin başkanları ile temsilcilerinin de hazır bulunduğu törende, bir manga eski mücahit de, mücahit kıyafetleriyle katıldı.

Her biri 216 metrekare ebadında olan bayraklar, 50 metre yüksekliğindeki bayrak direklerine çekildi. Bayrakların Türkiye'nin Toros Dağları'ndan da görülebileceği belirtildi.

Bayrakların göndere çekilmesi için gerçekleştirilen tören saat 11.00'de muharip dernekler adına Mücahitler Derneği Başkanı Vural Türkmen'in yaptığı konuşmayla başladı.

Türk Mukavemet Teşkilatı (TMT) St. Hilarion Bölük Komutanı Emekli Binbaşı Erden Özerden'in yaptığı günün anlam ve önemini belirten konuşmayla süren tören, Ulu Önder Atatürk, Kıbrıs Türk Halkının Özgürlük Mücadelesi Önderi Dr. Küçük ve şehitler için yapılan 1 dakikalık saygı duruşuyla devam etti. Tören, İstiklal Marşı'nın okunması eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle son buldu.

Dev KKTC ve Türkiye bayrakların göndere çekilmesi sırasında duygulanarak gözyaşlarına hâkim olamayan eski mücahitlerden Burhan Garip'i, Korgeneral Kıvrıkoğlu, Tümgeneral Eröz, Tuğgeneral Cem ve muharip derneklerin yetkilileri teselli etti.

Güven Park'a dikilen 50 metre boyundaki bayrak direkleri, kronik tipte olup, poligon kesitli ve galvanizi olarak üretildi. Saç kalınlıkları 8-10 mm arasında olan direkler, yerine, 5 parça halinde, kaynak yöntemiyle monte edildi. Alt çapları 850 mm ve üst çapları 300 mm olan bayrak direklerinin bağlantı elemanı, 360 derece rüzgâr yönüne döner özellikle imal edildi. Bayrak direklerinin uç kısımlarında flaşörlü lamba bulunurken; direkler içten ipli (çelik halat) ve asansör sistemi ile yapıldı. Direklerin

rüzgar dayanım hızı ise saate 160 km.

Direklere dikilen bayrakların eni 18, boyu ise 12 metre. Bayrak direkleri alttan ikişer projektörle aydınlatılacak.

(MG-CY-CY-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli?
title