Haberler

Guterres, Akıncı ve Anastasiadis Ile Görüştü

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Güney Rum Kesimi lideri Nikos Anastasiadis'i kabul etti.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Güney Rum Kesimi lideri Nikos Anastasiadis'i kabul etti. Kıbrıs Müzakere barış görüşmelerinde yeni bir süreç başlıyor. KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Güney Rum Kesimi Lideri Nikos Anastasiadis, Kıbrıs'ta liderler müzakerelerindeki tıkanıklığı aşmak için bu gece New York'ta BM Genel Sekreteri Antonio Guterres eşliğinde yeniden bir araya geldi. Kıbrıs müzakere sürecinde yaşanan tıkanma üzerine devreye giren BM Genel Sekreteri Guterres, geçtiğimiz Çarşamba akşamı iki lideri de arayarak New York'ta görüşmeye davet etmişti. Guterres, New York'ta yapılan yemekli çalışma toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Açıklamada, "BM Genel Sekreter Kıbrıs Rum Lideri Nicos Anastasiades ve Kıbrıs Türk Lideri Mustafa Akıncı ile bir araya gelmiştir' denildi. Guterres, "Liderler ve Genel Sekreter, Kıbrıs Konferansı'nın 12 Ocak tarihli açıklaması doğrultusunda, Kıbrıs Konferansı'nı Haziran'da yeniden toplama ihtiyacı konusunda mutabık kalmışlardır. Toplantıya katılan tüm taraflar güvenlik ve garantiler başlığının iki toplum için hayati önemi haiz olduğu konusunda hemfikirdir. Bu başlıkta ilerleme sağlanması, kapsamlı çözüme ulaşılması ve gelecekteki güvenlikleriyle bağlantılı olarak iki toplum arasında güven tesis edilmesi bakımından temel bir unsurdur. Cenevre ve Mont-Pelerin'de düzenlenen Kıbrıs Konferansı görüşmeleri sonucu temelinde, güvenlik ve garantiler konusundaki tartışmalara rehberlik edecek olan ortak bir belgenin hazırlanması için Genel Sekreter'in Özel Danışmanı Sayın Espen Barth Eide tüm katılımcılarla temas içerisinde olacaktır. Liderler, toprak, mülkiyet ile yönetim ve güç paylaşımı başlıkları başta olmak üzere, üzerinde uzlaşıya varılamamış diğer tüm konularda Cenevre'de paralel bir şekilde iki toplumlu müzakerelere devam etmek konusunda mutabık kalmışlardır. Liderler ve Genel Sekreter, 11 Şubat 2014 tarihli Ortak Bildiri uyarınca, tüm konuların birbirleriyle bağlantılı olarak müzakere edileceği ve her şey üzerinde uzlaşılmadan hiçbir şey üzerinde uzlaşılmış olmayacağı hususunda mutabık kalmışlardır" ifadelerini kullandı. Guterres son olarak, "Bu toplantının takibi bağlamında, Genel Sekreter Konferans'ın diğer katılımcıları Yunanistan, Türkiye, Birleşik Krallık ve gözlemci sıfatıyla Avrupa Birliği ile temas edecektir" diyerek sözlerini tamamladı.

(Emir Abdurrahman Bulut / İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Nikos Anastasiadis Antonio Guterres Mustafa Akıncı Kıbrıs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title