Haberler

Guruldayan Kalpler'in Galası Yapıldı

Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde sanata bakış açısındaki zihniyet farkının anlatıldığı 'Guruldayan Kalpler' filminin galası yapıldı.

Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde sanata bakış açısındaki zihniyet farkının anlatıldığı 'Guruldayan Kalpler' filminin galası yapıldı.

Bu yıl 51'incisi düzenlenen Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 'Ulusal Uzun Metraj Film' kategorisinde yarışan 'Guruldayan Kalpler' filminin galası Antalya Kültür Merkezi'nde yapıldı. Yönetmenliğini Ömer Uğur'un yaptığı komedi tarzındaki film sinemaseverlerden büyük beğeni topladı. Senaryosunu Caner Güler'in yazdığı filmde, bir heykeltıraşla onun yanında çalışan vasıfsız bir işçi üzerinden sanata bakıştaki zihniyet farkı mizahi bir dille eleştiriliyor. Entelektüel çevrelerin baş yapıt olarak algıladığı bir heykeli başkalarının borulardan ibaret bir hurda yığını olarak algılayabileceğine dikkat çekilen filmde, sanata bakış kavramsal sanatın öncülerinden Marcel Duchamp'ın 'pisuvar' isimli çalışması üzerinden dile getiriliyor. Bazı sahneleri Kars'ta insanlık anıtı yıkılan heykeltıraş Mehmet Aksoy'un atölyesinde çekilen filmde Necip Memili, Devin Özgün Çınar, Algı Eke, Tanju Tuncel, Fırat Tanış gibi isimler rol alıyor.

2015 Şubat ayında vizyona girmesi planlanan filmin galasına Antalyalılar büyük ilgi gösterdi. Filmin gösterimi sonrası Perge Salonu'ndaki söyleşide film ekibi soruları yanıtladı. Filmin yapımcıları Ahmet Kayımtu ile kardeşi Mahmut Kayımtu filmin maliyetinin 1 milyon dolar civarında olduğunu açıkladı.

Yönetmen Ömer Uğur, filmdeki atölye sahnelerinin, heykeltıraş Mehmet Aksoy'un atölyesinde çekildiğini açıkladı. Mehmet Aksoy'un senaryoyu çok beğendiğini ve 1.5 haftalığına atölyesini kendilerine açtığını belirten Yönetmen Uğur filme heykel atölyesinde çalışan işçinin karısına tencereden yaptığı heykelin adı olan 'Guruldayan Kalpler' adını verdiklerini söyledi.

Senaryoyu yazan Caner Güler de çok dengeli olmaya çalıştıklarını anlattı. Filmde bir fotoğraf çekmeye çalıştıklarını anlatan Güler, bu bakımdan da gerçekçi bir film olduğunu söyledi.

HEYKELTIRAŞ VE ÇALIŞANIN HİKAYESİ

Filmde mahalleden arkadaşları Faruk ve Gürbüz'ün hurda nakliyesi yapacakları yalanına inanan Yaşar, ressam ve heykeltıraş Hülya'nın atölyesine gitmeyi kabul eder, ancak ikilinin amacı hırsızlık yapmaktır. Hülya, Yaşar'ı yakalar ancak saf biri olduğuna ve bir şansı daha hak ettiğine inandığı için atölyesinde işe alır. Yaşar'ın karısı ise heykeltıraşın kadın olduğunu öğrenince kocasını kıskanır, yemek bahanesiyle heykeltıraşı görmek için atölyeye gider. Kocası da tencere ve kapağından karısına 'Guruldayan kalpler' adını verdiği bir heykel yapar. Hülya'nın son sergisinde yaptıkları heykellerden biri olan 'Kaos' satılınca heykeli müşteriye teslim etme görevi Yaşar'a düşer. Heykel yanlış adrese gider, Yaşar'ın kaynanası tarafından bir hurdacıya mandal ve leğen karşılığında satılır. Yaşar hurdacıya verilen 50 bin liralık heykelin taklidini yapar. Onu da hırsızlar çalar. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Aksoy Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title