Haberler

Gürtuna: "Acar'larda Sorumluluğum Yok"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Ali Müfit Gürtuna, Acarkent ve Acaristanbul'a Ruhsat Verilmesiyle İlgili Makamın Belediye Olmadığının Dolayısıyla Kendisinin Sorumlu Tutulamayacağını Söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ali Müfit Gürtuna, bazı haberlerde kendisinin sorumlu gösterilmesini eleştirerek, "Acarkent ve Acaristanbul projelerinde kesinlikle sorumluluğum yoktur, onayım söz konusu değildir" dedi.

Ali Müfit Gürtuna, liderliğini yürüttüğü Turkuaz Hareketi basın bürosu aracılığıyla Acarkent ve Acaristanbul'la ilgili bazı haberlerde isminin geçmesini eleştirdi. Söz konusu projelerde hiçbir onayının olmadığını belirten Gürtuna, belediyenin de bu konuda onay makamı olamayacağını, ancak alt düzeyde bilgilendirme amaçlı yazışmaların yapılmış olabileceğini ifade etti. Gürtuna, açıklamasında şunları belirtti:

"Acarkent ve Acaristanbul olarak anılan söz konusu projelerin uygulama alanı Boğaziçi öngörünüm bölgesi değildir, dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi Boğaziçi İmar Müdürlüğü'nün yetki alanı dışında kalmaktadır. Bu durumda Büyükşehir Belediyesi bu anlamda izin makamı değildir. İlgili bölgedeki inşaatların imar izni Orman Bakanlığı'ndan, proje tastiki Kültür Bakanlığı Koruma Kurulu'ndan alınmış, inşaat ruhsatı ise Beykoz Belediyesi tarafından düzenlenmiştir."(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title