Haberler

Gürsu Güneşten Enerji Alacak

Güncelleme:

Gürsu Belediyesi tarafından hayata geçirilen "Sınırsız Temiz Enerji ile Kalkınan Bir Gürsu" projesi kapsamında enerji panelleri kurulmaya başlandı.

Gürsu Belediyesi Stratejik Planlama Birimi tarafından hazırlanan ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından verilen hibe desteği ile hayata geçirilen projeyle; belediyenin elektrik ihtiyacının, bedava ve sınırsız bir enerji kaynağı olan güneş enerjisinden karşılanması amaçlanmakta. Aylık yaklaşık 6000 TL tasarruf sağlanacak olan projeyle, uzun vadede Gürsu' nun yenilenebilir enerji kaynaklarında bir üretim üssü haline getirilmesi hedeflenmekte.

Gürsu Belediye Başkanı Orhan ÖZCÜ " Güneş enerjisi açısından yeterli potansiyele sahip olan Gürsumuz' un, bu doğal potansiyelini kullanarak üretilecek enerjiyle, Belediyemizin elektrik ihtiyacının karşılanmasında güneş enerjisinden faydalanılacak. 670 bin 950 TL bütçesi bulunan ve bölgemiz adına bir ilk olan bu projenin örnek olacağına, Gürsumuz ve Bursamıza önemli kazanımlar sağlayacağına inanıyorum. Bu bağlamda, kamu kurumları, özel sektör ve nihayetinde kamuoyunun başta güneş enerjisi olmak üzere alternatif enerji kaynakları konusunda bilinçlenmesini amaçlıyoruz " dedi.

Sistem; sokak aydınlatması, trafik işaret lambalarında, park ve bahçelerin sulanmasında ve aydınlatılmasında, cep telefonlarının şarj edilmesinde, sıcak su ısıtılmasında, nüfusun ve yapılaşmanın hızla arttığı ilçede enerji verimliliği ve kendi elektriğinin üretene akıllı bina uygulamaları, v.b. alanlarda kullanılabilmekte.

Proje koordinatörü ve Stratejik Planlama Birim Sorumlusu Hüseyin Özmen, " Proje kapsamında, ilk olarak, Belediyemizin önündeki parka enerji tasarruflu sistemler kullanan ve kendi elektriğini üreten bir Mobil Güneş Evi kuruldu. Mobil Güneş Evi'nin hemen arkasına kurulan Fotovoltaik Güneş Enerjisi Sistemi (PV) ile de ışığın olduğu gibi elektrik enerjisine dönüştürülerek parkın sulanması için gereken enerji ihtiyacı sağlanacak. Projede ikinci etap olarak Gürsu Hal mevkiinde 96 Kw Fotovoltaik Güneş Enerjisi Sistemi kurulmuş olup sistem ile Belediyemizin elektrik ihtiyacının karşılanması planlanmaktadır. " dedi.

Proje süresi boyunca sürecek olan, ilçe halkı ve girişimcileri bilgilendirici eğitim seminerlerinin ilki, Belediye toplantı salonunda, Güneş Enerji Sistemleri Uzmanı Mehmet Önen Bozoğlu'nun sunumu ile gerçekleştirildi. İkinci seminerin ise Kasım ayı içerisinde yapılması planlanmakta.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Eskişehir Bilecik Gürsu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz kimdir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kaç yaşındaydı ve nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title