Haberler

Gürsu Güneşten Enerji Alacak

Güncelleme:

Gürsu Belediyesi tarafından hazırlanan " Sınırsız Temiz Enerji ile Kalkınan Bir Gürsu" projesi, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı tarafından hibe desteği kazandı.

Gürsu Belediyesi Stratejik Planlama Birimi tarafından hazırlanan ve 670 bin 950 TL bütçeli projeyle; belediyenin elektrik ihtiyacının bedava, sınırsız bir enerji kaynağı olan güneş enerjisinden karşılanması ve Gürsu'nun uzun vadede yenilenebilir enerji kaynaklarında bir üretim üssü haline getirilmesi hedeflenmekte.

Projenin başarısını ekibiyle birlikte kutlayan Gürsu Belediye Başkanı Orhan ÖZCÜ " Hem güneş, hem de rüzgar enerjisi açısından yeterli potansiyele sahip olan Gürsumuzun, bu doğal potansiyelini kullanarak üretilecek enerjiyle, Belediyemizin elektrik ihtiyacının ve park bahçelerimizin aydınlatılması sağlanacak.

Ayrıca, oluşturduğumuz örnek sokağımızın aydınlatılmasında da güneş enerjisinden faydalanılacak. 670 bin TL bütçesi bulunan ve bölgemiz adına bir ilk olan bu projenin örnek olacağına, Gürsumuz ve Bursamıza önemli kazanımlar sağlayacağına inanıyorum. Bu bağlamda, ilçe halkımız tarafından da güneş enerjisi kullanımının yaygınlaşmasını amaçlıyoruz. " dedi.

Proje koordinatörü ve Stratejik Planlama Birim sorumlusu Hüseyin Özmen, " Belediyemiz stratejik planı kapsamında, Gürsu'nun turizm ve enerji eksenlerinde kalkınmasını sağlamak için bu projeyi geliştirdik. BEBKA projeye 482 bin TL' lik hibe desteği sağlayacak. Proje kapsamında, ilk olarak, Belediyemizin önündeki parka enerji tasarruflu sistemler kullanan ve kendi elektriğini üreten bir Mobil Güneş Evi kuruldu.

Belediye binasının çatısına ileri teknoloji ürünü ekipmanlara sahip 96 kw gücünde Fotovoltaik Güneş Enerjisi Sistemi kurulacak. Proje süresi boyunca vatandaşlarımızı ve girişimcilerimizi bilgilendirici eğitim seminerleri düzenleyeceğiz " dedi.

Güneş enerjisi üzerine önemli çalışmaları olan Prof. Dr. Abdülvahap YİĞİT' in teknik danışmanlığında yürütülen projede, Enerji Verimliliği Derneği (ENVER) de projeye iştirakçi olarak destek veriyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Eskişehir Bilecik Gürsu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title